23-åring siktet for medvirkning

Politiet mener mannen var medhjelper under ranet av Handelsbanken.

Ran Handelsbanken

Handelsbanken i Henrik Wergelandsgate i Kristiansand ble ranet 30. oktober i fjor. Ransmannen truet til seg et ukjent beløp av betjeningen med en pistollignende gjenstand.

Foto: Grafikk: Kari Løberg Skår / NRK

En 23 år gammel mann fra Kristiansand er siktet for medvirkning til ranet av Handelsbanken i oktober. Ransmannen er fremdeles på frifot.

- Vi mener at han har vært medhjelperen til personen som utførte ranet, sier politioverbetjent Leif Vagle i Agder politidistrikt til fvn.no.

23-åringen ble pågrepet i sitt eget hjem onsdag 26. mars og ble løslatt samme dag etter avhør. Vagle ønsker ikke å uttale seg om hva mannen har forklart i avhør, eller om han har erkjent straffskyld.

- Av taktiske årsaker ønsker vi heller ikke å si noe om hva som førte til pågripelsen, sier Vagle til avisa.

Vet ikke hvem raneren er

Handelsbanken i Henrik Wergelandsgate i Kristiansand ble ranet 30. oktober i fjor. Ransmannen truet til seg et ukjent beløp av betjeningen med en pistollignende gjenstand. Politiet vet fremdeles ikke hvem raneren er.

Fremdeles vil politiet heller ikke røpe hvor stort ransutbyttet er, eller om pengene er kommet til rette.

Kort tid etter ranet offentliggjorde politiet en tegning av personen de mente var ransmannen. Ifølge Vagle mottok politiet få tips i forbindelse med offentliggjøringen.

- Denne tegningen er veldig konkret, så vi må ta høyde for at ransmannen ikke nødvendigvis ser slik ut. Spesielt med tanke på at vi fikk færre tips enn forventet etter at vi gikk ut med tegningen, sier Vagle til fvn.no.