Hopp til innhold

Har fått drapstrusler

19-åringen fra Lillesand, som er tiltalt for narkotikasmugling i Bolivia, har gjentatte ganger blitt utsatt for trusler om drap og vold.

19-åring fengslet i Bolivia

19-åringen fra Lillesand er nå sluppet fri mot kausjon.(Arkivfoto)

19-åring siktet i Bolivia

19-åringen fra Lillesand er utsatt for trusler, ifølge hennes advokat.

Advokat Carl Bore har skrevet brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre og ber om at det settes i verk sikkerhetstiltak for 19-åringen etter gjentatte trusler, skriver Dagbladet.no .

19-åringen fra Lillesand ble onsdag løslatt fra fengsel i Bolivia etter å ha betalt 200 000 kroner i kausjon.

Den bolivianske domstolen mener det ikke lenger er skjellig grunn til mistanke mot henne.

19-åringens advokat, Carl Bore, ber utenriksminister Jonas Gahr Støre involvere seg i denne saken på samme måte som han har involvert seg i Kongo-saken.

Bore mener det er en overhengende fare for at Lillesands-kvinnen kan bli utsatt for et justismord i Bolivia når rettssaken starter.

Video nsps_upload_2009_10_9_18_34_58_3645.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: 19-åringen er løslatt fra fengsel i Bolivia

Arrestert i fjor

Kvinnen ble arrestert 18. mai i fjor sammen med to venninner på flyplassen i byen Cochabamba. De tre hadde med seg 22,5 kilo kokain i bagasjen.

De to andre kvinnene er fortsatt fengslet.

19-åringens advokat, Carl Bore, har nå skrevet brev til utenriksminister Jonas Gahr Støre, og opplyser om at hun gjentatte ganger er blitt utsatt for trusler om drap og vold fra ulike miljøer.

Bore ber om at Støre setter i verk ulike sikkerhetstiltak for 19-åringen i Bolivia.

Selv om hun er løslatt mot kausjon får hun ikke forlarte landet frem til rettssaken starter i april neste år.

Trenger hjelp

Carl Bore

Advokat Carl Bore ber norske myndigheter om hjelp.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

- Min klient er uskyldig viklet inn i dette og trenger all mulig hjelp og støtte fra norske myndigheter, skriver advokat Carl Bore.

Han ber om at norske myndigheter ser til at man unngår en "parodisak" slik man har sett mot nordmennene som er drapsdømt i Kongo.

Bore skriver i brevet til Støre at familien til 19-åringen fra Lillesand har fått tilbud om å kjøpe seg til fordeler i forbindelse med rettssaken i Bolivia i april.

- Man må legge press på bolivianske myndigheter for å påse at korrupte myndighetspersoner fjernes som saksbehandlere og advokater i min klients sak, skriver Bore til Støre.