1880 legger ned i Kristiansand

1880 Nummeropplysningen legger ned virksomheten i Kristiansand fra 1. april neste år. Nedleggelsen berører 40 ansatte.

Kontorlokaler uten folk

1880 tømmer lokaleme i Kristiansand - ansatte får tilbud om jobb i Grimstad.

Foto: Lars Helge Rasch / NRK

De tillitsvalgte ved 1880 Nummeropplysingen i Kristiansand sier i en pressemelding at de er svært skuffet over beslutningen, som ble  meddelt de ansatte mandag ettermiddag.

De tillitsvalgte har i drøftinger gått imot nedleggelse. De mener at markedet for manuelle opplysningenstjenester nå flater ut, og da er nedleggelsen i Kristiansand et feil signal å sende ut.

Raymond Ingerseth-Sandvold

Hovedtillitsvalgt Raymond Ingerseth-Sandvold er skuffet.

Foto: Rasch, Lars Helge / Lars Helge Rasch/NRK

Pendle til Grimstad

I følge pressemeldingen fra de tillitsvalgte betyr dette at i underkant av 40 ansatte må pendle til Grimstad, eller finne seg annet arbeid. De tillitsvalgte sier at bedriften heller må satse offensivt, ikke bygge ned slik som de gør ved å legge ned avdelingen i Kristiansand.

Administrerende direktør Roar Johansen i 1880 Nummeropplysningen sier nedleggelse er nødvendig på grunn av kapasietetsproblemer.

- Vi må tilpasse kapasiteten etter markedet for å unngå nedleggelse av arbeidsplasser, sier Johansen.

Overstyring

Mens Johansen på sin side hevder at de ansatte har vært tatt med i prosessen fram mot nedleggelsen i Kristiansand, har Raymond Ingerseth-Sandvold en annen oppfatning.

- Ledelsen har lagt lokk på saken. Vi har vært med på et par drøftingsmøter og deretter fikk vi ikke vite noen ting. Styremøtet fattet vedtak om nedleggelse i slutten av oktober, men først i dag fikk vi innkallelse til informasjonsmøtet om nedleggelse - via SMS, sier Ingerseth-Sandvold.