NRK Meny
Normal

1500 uten strøm - Bygland hardest rammet

Det er fortsatt mange som er uten strøm på Agder søndag kveld. Det er blant annet satt i gang ekstratiltak i Bygland etter strømbruddet.

Agder energi

Agder Energi tør ikke å si når strømmen kommer tilbake.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Christian Altmann

Kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann er redd mange på Sørlandet vil fortsatt være uten strøm i natt.

Foto: Privat

– Det er fortsatt snakk om en drøyt 1500 strømkunder som ikke har strøm, sier kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann, til NRK.no.

Tidligere i dag var over 2500 strømløse på Sørlandet grunnet den kraftige vinden søndag.

Problemene er størst i Bygland, Marnadal, Åmli og Evje.

Natta kan gå med

Bare i Bygland kommune er det 570 som er uten strøm. Altmann sier at vinden har søndag kveld roet seg litt, dermed er mange montører ute og rydder trær etter det kraftige været tidligere på dagen.

– Det er mange tunge trær som har kuttet strømlinjene, og montørene jobber på spreng utover kvelden for å gi kundene strømmen tilbake.

Kommunikasjonsdirektøren tør ikke å love når strømmen er tilbake.

– I verste fall kan natta gå med før strømmen er tilbake, er jeg redd, sier Altmann.

Bygda i svart

Leiv Rygg

Ordfører i Bygland, Leiv Rygg, ber folk ta seg til Byglandsheimen om noe uventa skjer.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører i Bygland, Leiv Rygg, sier til NRK.no at det ikke bare er strømmen som er gått i bygda. I tillegg til at strømmen er borte, har nesten ingen mobildekning, ikke fasttelefoni eller nettilgang. Dermed har de måtte sette inn ekstratiltak.

– Brannvesenet kjører patrulje gjennom kvelden og natta, og på Byglandsheimen er det folk, så om det trengs bistand så må folk prøve å komme seg dit, sier Rygg.

Hold ungene hjemme

Han sier at kommunen er forberedt på at strømmen ikke kommer i løpet av natta. Dermed oppfordrer han også barnefamiliene i bygda til å holde ungene hjemme fra skolen og barnehagen i morgen.

– De ungene som kommer til skolen og barnehagen skal selvfølgelig bli tatt vare på, men jeg må advare om at det kan bli kaldt så jo flere som holder seg hjemme jo bedre, sier Rygg.

Oppdatert informasjon vil være å finne på kommunen sin nettside, men så legger ordføreren til at det dessverre er få som i øyeblikket har mulighet til å komme seg inn på kommunens hjemmesider.