150 000 offshore-tilskuere

Arrangøren av Norwegian Grand Prix i Arendal er storfornøyd med helgens VM-arrangement - selv om de norske båtene ikke innfridde.

Det 10. Norwegian Grand Prix ble en suksess, skal vi tro en fornøyd styreformann, Terje Tellefsen. - Alt har gått etter planen, og sportslig sett har vi hatt en spennende og fartsfylt seanse.

150 000 mennesker besøkte byen i løpet av helgen og over 100 aviser og magasiner var akkreditert til båtracet, i tillegg til flere tv-kanaler, hevder arrangøren.

Tellefsen sier han har møtt mange som er fulle av lovord, om byen og arrangementet. Og han er klar på hvorfor VM-runden i byen som kalles båtsportens Monaco, ble så vellykket, også i år.

- Det er våre 650 frivillige sin fortjeneste. Uten deres innsats hadde vi ikke kunnet arrangere racet, sier Tellefsen.

Skuffede nordmenn

Til tross for jubel over selve arrangement - det var flere skuffede nordmenn etter helgas VM-runde. En av dem var fører Christian Zaborowski i den lokale båten Jotun 90, som er eid av Grimstad-mannen Andreas Ove Ugland.

Zaborowski, måtte nemlig bryte løpet. - Veldig surt. Jeg kjørte på en bøye og  fikk kjettingen i propellen.

 

Uglands offshore-båt
Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

Gjelsten innfridde ikke

Og forhåndsfavoritten Bjørn Rune Gjelsten fikk også problemer med Spirit of Norway, og måtte ta til takke med en sjetteplass.

- Jeg er veldig skuffet. Vi følte vi hadde full kontroll, men fikk en vannlekkasje, sier Gjelsten

Victory-teamet fra De forente arabiske emirater, gikk av med seieren i VM-runden i Arendal.

 

Bjørn Rune Gjelsten

Gjelsten innfridde ikke.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX