Siktet 15-åring varetektsfengsles i to uker

KRISTIANSAND (NRK): 15-åringen som erkjenner dobbeltdrapet på Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14), varetektsfengsles i to uker.

Kristine Eide og Tove Karlsen Westbye

Forsvarer Svein Kjetil Stallemo hilser på de to familienes bistandsadvokater Kristine Eide og Tove Karlsen Westbye.

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK

15-åringen som er siktet for drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48), varetektsfengsles i to uker med brev- og besøkskontroll. Det er i tråd med politiets begjæring.

Siktedes forvarer Svein Kjetil Stallemo opplyser til NRK at 15-åringen har tilbrakt natten på psykiatrisk sykehus, og at han derfor ikke var i stand til å stille i dagens fengslingsmøte.

– Jeg legger til grunn at politiet kommer til å be om en judisiell observasjon av min klient, opplyser Stallemo.

Siktede var først inne som vitne

Ifølge forsvareren var siktede først inne i saken som vitne.

– Han har først vært avhørt som vitne i saken og deretter har han fått status som siktet, sier Stallemo.

15-åringen ble da avhørt uten forsvarer tilstede.

Bernt Olav Brygge

Politiadvokat Bernt Olav Bryge.

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK

– Jeg har noen tanker om det, men det vil jeg kun dele med politiet, sier Stallemo.

Ifølge forsvareren har hans klient opplyst at han var alene om drapet. Motivet har foreløpig ikke vært tema under avhørene.

Får egnet fengselsplass

Ifølge forsvareren vil den siktede bli plassert i et fengsel med kompetanse på unge lovbrytere. Stallemo mener Bergen fengsel er et alternativ.

– Han er svært ung og ble utskrevet fra psykiatrisk sykehus i formiddag. Det gjør at han ikke kan oppholde seg i et vanlig fengsel. De har ordnet en fengselsplass.

Den 15 år gamle gutten var i vitneavhør hos politiet tirsdag kveld, men ble underveis presentert for en drapssiktelse. Da tilsto han umiddelbart at det var han som hadde drept Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ved Wilds Minne skole mandag ettermiddag.

Fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett gikk for lukkede dører, etter ønske fra politiet opplyser dommer Elin Moseidsjord til NRK.

Politiet ville på en pressekonferanse onsdag morgen ikke si så mye om guttens tilstand annet enn at han ble tatt hånd om av helsepersonell etter avhøret der han tilsto drapene.

Tinghuset

Etter ønske fra politiet gikk fengslingsmøtet for lukkede dører.

Foto: Martin Herman Wiedswang Zondag / NRK