NRK Meny
Normal

18-åring stukket med kniv i overkroppen

En 15 år gammel gutt ble i natt pågrepet for å ha knivstukket en 18 år gammel mann i Arendal. 18-åringen ble stukket en gang i overkroppen.

Politiet patruljerer gatene i Arendal

Politiet jaktet lørdag kveld på gjerningspersonen eller personene i Arendal sentrum etter knivstikkingen.

Foto: Leif Dalen / NRK

Politiet fikk melding om knivstikkingen like før klokken 21.30 lørdag kveld. 15-åringen som er siktet i saken sitter i arresten i Arendal og vil bli avhørt i løpet av dagen, forteller politiet til NRK.

18-åringen som er knivstukket ble fraktet til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Arendal. Skadene ble da betegnet som alvorlige. Like før klokken 09 søndag opplyser sykehuset at mannen nå er lettere skadd.

Har snakket med ham i løpet av natten

Da NRK snakket med politiet søndag morgen var 18-åringen fortsatt innlagt på sykehus.

– Politiet har snakket med ham i løpet av natten, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Geir Andersen.

Hva mannen har fortalt politiet om hendelsesforløpet og bakgrunnen for knivstikkingen, ønsker ikke operasjonslederen å si noe om.

Etter det politiet kjenner til skal 18-åringen ha blitt stukket en gang med kniv i overkroppen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Arendal sentrum

15-åringen som er siktet for knivstikkingen ble pågrepet to timer etter hendelsen. Han sitter nå i arresten i Arendal og vil bli avhørt i løpet av dagen.

Foto: Leif Dalen

Pågrepet etter to timer

Det er uvisst nøyaktig hvor i sentrum knivstikkingen skjedde, men ifølge politiet ble mannen funnet ved drosjeholdeplassen i sentrum.

– 18-åringen skal ha kommet seg bort til drosjesentralen for å ta en taxi til sykehuset. Politiet fikk så melding fra AMK om knivstikkingen, forteller Andersen.

Den 15 år gamle gutten som er siktet i saken ble pågrepet et sted i Arendal klokken 23.30, cirka to timer etter at politiet fikk melding om knivstikkingen.

– Han ble ikke pågrepet umiddelbart. Politiet fikk etter hvert opplysninger om hvor mannen kunne befinne seg og kunne da arrestere ham, forteller Andersen.

Gutten vil bli avhørt i løpet av dagen.