NRK Meny
Normal

14-åring mistenkt for bombetrusler

Politiet har ransaket huset hvor en 14-åring bor i Mandal, skriver l-a.no.

Leif Vagle

Politistasjonssjef i Mandal, Leif Vagle, sier bombetruslene har blitt etterforsket med høyeste prioritet.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Til NRK forteller politistasjonssjef i Mandal, Leif Valge, at politiet mistenker gutten for å stå bak bombetrusselen mot Blomdalen ungdomsskole for litt over to uker siden.

Politiet utelukker ikke at gutten kan stå bak flere anonyme oppringer til privatpersoner og politiet i løpet av 2015.

I avhør

– Vi mistenker gutten blant annet for bombetrusselen mot Blomdalen ungdomsskole. Men det har vært en rekke falske oppringninger til privatpersoner og politiet i løpet av 2015 som vi etterforsker i kjølvannet av denne saken, sier Vagle.

Bombetrussel

23. oktober i år ble det ringt inn en bombetrussel mot Amfi-senteret i Mandal. Senteret ble evakuert i flere timer.

Foto: Ronny Blix

Gutten sitter torsdag ettermiddag i avhør hos politiet. Valge ønsker foreløpig ikke å si noe om hva gutten har forklart så langt.

– Vi har også fått rettens kjennelsen til å gjennomføre ransaking i boligen hvor gutten bor i Mandal.

Høy prioritet

23. oktober ble det ringt inn en bombetrussel til politiet hvor en person oppga at en bombe ville gå av i kjøpesenteret Amfi Mandal klokken 19.

Totalt ble politiet oppringt tre ganger. Først var det uklart hvor den påståtte bomben skulle være plassert, utover at det var i Mandal. I løpet av de neste to samtalene ble det klart at trusselen gjaldt Amfi-senteret.

Flere politipatruljer gjennomsøkte kjøpesenteret, og ambulanser var på plass.

Både senteret og leilighetene på toppen av bygget ble evakuert fordi det er en sikkerhetsavstand på 400 meter. Etter flere timer ble evakueringen opphevet etter vurderinger i samråd med bombegruppa i Oslo politidistrikt.

Har skapt frykt

26. oktober ble det på nytt ringt inn en bombetrussel mot Blomdalen ungdomsskole.

Det ble i begge sakene brukt betydelige ressurser på å gjennomsøke lokalene. Saken har også vært gjenstand for omfattende politiarbeid i etterkant.

Alf Erik Andersen

Ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

– Sakene har blitt etterforsket med høyeste prioritet, sier Vagle.

Bombetruslene har skapt usikkerhet i befolkningen i Mandal. Ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen, beskrev situasjonen som oppstod i byen som uvirkelig.

– Vi hadde kanskje ikke forventet at dette skulle komme hit til Mandal. Men nå har det skjedd og da må vi ta det inn over oss, og ta det alvorlig, sa han etter bombetrusselen mot Amfi.

I Mandal ber politiet folk som kan vite noe om bombetruslene den siste tida - om å ta kontakt. Siden fredag har det kommet bombetrusler mot kjøpesenteret i byen og en ungdomsskole.

Bombetruslene skapte mye frykt blant befolkningen i Mandal. Se reportasjen fra 27. oktober her!