12 innbrudd så langt i påska

Politiet har mottatt 12 meldinger om innbrudd i påska. Trolig tikker det inn flere meldinger når folk kommer hjem fra ferie, tror politiet.

Hytteinnbrudd Kvernhusvannet dør

Uvedkommende har tatt seg inn i hytta ved å knuse glasset i inngangsdøra. Lista ved låse er også ødelagt.

Foto: NRK

Dette synet møtte en hytteeier ved Kvernhusvannet i Søgne påskeaften. Vindusglasset i ytterdøra var knust og lista ved låsen brekt i stykker.

Per Kristian Klausen

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristan Klausen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Lars Eie / NRK

Tidligere denne uka fortalte NRK at det også hadde vært innbrudd i en fritidsbolig ved Steindalsfjorden i Høvåg og i Vennesla.

Les også:

Ifølge operasjonsleder, Per Kristian Klausen, i Agder politidistrikt er det mottatt 12 meldinger om innbrudd ved bedrifter, garasjer, hytter og private hjem i løpet av påska.

Klausen opplyser at tyver har vært på ferde flere steder i Søgne;

  • 19. mars ble det meldt om innbrudd i to hytter på Kjeholmen i Søgne-skjærgården. Ifølge eierne er det gjort skadeverk på stedet. Blant annet er et solcellepanel knust på en av hyttene.
  • 21. mars ble det meldt om grovt tyveri fra en sjøbod på Slåttholmenn i Ny-Hellesund. Det ble blant annet stjålet en Yamaha båtmotor samt andre verdisaker. Innbruddet har skjedd i perioden 16.–19. mars.

Les også:

Operasjonslederen sier 12 innbrudd på én uke ikke er unormalt mye, men han antar at antallet vil stige når folk kommer hjem fra påskeferie.

Politiet på plass Langenes Kvernhusvannet

Politiet undersøkte lørdag kveld innbruddet ved Kvernhusvannet i Søgne.

Foto: NRK

– Det er mange som er bortreist i påska. Normalt sett tikker det inn meldinger når folk kommer hjem mot slutten av høytiden, sier Klausen.

I begynnelsen av mars fortalte NRK at det har vært en større innbruddsbølge på Sørlandet siden nyttår.

På 14 dager registrerte Agder politidistrikt 85 boliginnbrudd eller forsøk på boliginnbrudd.

Laster kart, vennligst vent...