NRK Meny
Normal

- Vi trenger engasjement

Hvordan få flere innbyggere, blir en viktig valgkampsak i Bygland. Bygdelista mener det skorter på engasjement, og vil overta ordførervervet. 

Bygland-debatt på NRK Sørlandet
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Terje Greibesland fra Bygland Bygdeliste møtte Senterparti-ordfører Knut A. Austad til debatt i NRK Sørlandets valgsending 20.45 tirsdag.

Hvordan man skal snu fraflyttings-trenden, ble et viktig tema i debatten.

Austad, som har sittet tolv år i ordførerstolen, sa at hans viktigste kamp de neste fire årene blir å få på plass næringsutvikling i kommunen og å få opp folketallet.

Han mener én av grunnene til fraflyttingen er det gode arbeidsmarkedet, og sier kommunen må ta tak i saken om å opprette boligfelt og fremme næringsutviklingen for å få ungdom til å bli i bygda.

- Går for tregt 

Greibesland på sin side, anklaget ordføreren for å være for treg.

- Vi ser at alt tar fryktelig lang tid med Senterpartiet. Vi må få klargjort attraktive tomter som folk vil ha, for å få dem til å bosette seg i kommunen. Vi må få et boligområde ved Byglandsfjorden, sa Greibesland.

Austad sa at kommunen først av alt må få på plass en egen strandsoneplan.

- Boligfeltprosjektet til bygdelista ved Byglandsfjorden vil aldri kunne bli gjennomført. Det vil ikke bli gitt tillatelse til noe slikt fra Fylkesmannen, sa Austad.

- Det er slike holdninger som gjør at vi sliter med å få det puffet vi trenger i Bygland. Vi trenger engasjement og positivitet for å snu trenden, og vi har ikke langt igjen, sa Greibesland.

- Jeg er realpolitiker og har vært med så lenge at jeg vet hva som er realistisk å få gjennomført, svarte Austad.

Knut A. Austad, Svein Sundsdal, Terje Greibesland.

Senterparti-ordfører Knut A. Austad og Terje Greibesland fra Bygland Bygdeliste møtte til debatt hos Svein Sundsdal (midten) i NRK Sørlandets valgsending 20.45 tirsdag.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK