- Vi må tilbake til røttene

Det er den nye Quartsjefens oppskrift, etter at festivalen igjen ble reddet fra økonomisk ruin.

Festivaltid - Her fra Quart-festivalen i 2002
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Quartfestivalen trenger ikke nødvendigvis være den viktigste rockefestivalen i Norge. Men den må tilbake til røttene, slik at den kommer inn på sporet igjen.

Det mener Quartfestivalens nye leder, Daniel Nordgård.

Denne uka unngikk festivalen igjen konkurs etter et spleiselag mellom kommunen, næringslivet og stiftelsen Cultiva.

 

Daniel Nordgård

Daniel Nordgård vil ta Quartfestivalen tilbake til røttene.

Foto: Pål Tegnander / NRK

- Ikke nødvendig å være størst

Årets festival ble en katastrofe økonomisk og fikk mange kritikere til å male også den kunstneriske fanden på veggen. Nordgård mener det er mulig å reise kjerringa, men ikke nødvendigvis til å gjeninnta tronen som den viktigste rockefestivalen i Norge.

- Målet vårt nå er å lage en fantastisk bra fest. Om vi er nummer èn eller to i Norge eller i Norden er ikke så viktig. Det som er viktig er at vi leverer det vi mener er den aller beste festen, og da må vi ha bra band, sier Nordgård. 

- Vi kommer til å bruke byen mye og vi kommer til å gi publikum mer enn bare den store scenen, legger han til.

Tilbake til røttene

Nordgård vil og kan ikke røpe noen store navn foran neste års festival. Det kan koste dyrt i form av bøter. Likevel har han tidligere har sagt at Rage Against the Machine er hans personlige favoritt.

Men Quartfestivalen må endre kursen i forhold til årets utgave, mener Nordgård. Tilbake til Quartfestivalens røtter. Det vil si enda mer elektronika og klubbaktivitet i byen, f.eks. Leftfield eller The Roots, som har vært på Quart flere ganger.

- Club-biten kommer til å bli en veldig viktig del av vårt opplegg, forteller han.

- Jeg ønsker at vi både kan gi fete opplevelser innenfor pop/rock-segmentet, men også ta tilbake det som var et flaggskip innenfor Quartfestivalen, nemlig elektronisk musikk.

- Hvorfor det?

- Club-sjangeren er en uhyre viktig og stor sjanger hvor det skjer mye spennende musikkmessig. Club-biten tilhører nattetimene, sånn at her kan vi få til en pose- og sekk-løsning som gjør at vi kan ha en fest som varer hele døgnet, sier Nordgård.

- Skapet er rent

- Dere har vært igjennom flere redningsaksjoner, både før du ble sjef og nå, for å få økonomien på fote. Hvorfor bør kommunens innbyggere ha tålmodighet med Quart etter så mange økonomiske problemer?

- I opprydningen som har blitt gjort nå så har en også tatt mer kontroll over en del av avtalene til Quartfestivalen. Det vil si at festivalen sitter med et mye større eierskap over inntektskildene til festivalen. Grunnlaget for at festivalen skal kunne gå med overskudd er mye større nå enn tidligere, sier Nordgård.

- Har du funnet mange skjeletter i skapet etter at du overtok?

- Ja, det var vel det søknaden vår til Cultiva og til kommunen ga uttrykk for, ja.

- Nå er de ute av skapet?

- Nå er det rent i skapet. Rent og pent, svarer den nye Quartsjefen.