- Ufattelig deilig!

Ida Marcussen satte ny norsk rekord i sjukamp i friidretts-VM.

Ida Marcussen jubler etter norsk rekord.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Med sine 6226 poeng endte kristiansandsjenta på en imponerende ellevteplass i mesterskapet. Det er den beste plasseringen en norsk kvinne har oppnådd i sjukamp i et internasjonalt mesterskap noen gang. Svenske Carolina Kluft ble verdensmester.

Nådde målet

Selv hadde Marcussen på forhånd som målsetting bli blant de 12 beste i VM. Da hun avsluttet med 2.13,69 på 800 meter, forviste hun Anne Brit Skjævelands norske sjukamprekord fra 1992 til historiebøkene. Marcussen satte også personlig rekord i to av sju øvelser og tangerte persen i en.

- Du aner ikke hvor deilig dette var, utbrøt Marcussen da hun ble intervjuet av NRK etter konkurransen. 

Personlige rekorder

Marcussen satte nye personlige rekorder i både lengde- og spydkonkurransen i sjukampen i VM. I lengdekonkurransen søndag slo hun til med hele 6,47 meter i sitt aller første hopp. Deretter fulgte hun opp sitt sterke lengdehopp med personlig rekord også i spyd der hun i annen omgang greide 51,02. Den gamle persen var på 49,04. Marcussen forbedret ikke bare sin gamle bestenotering, hun slo favoritten Carolina Kluft med hele tre meter. 

Tredje lengst i Norge

Ikke siden Hanne Haugland vant NM-gull i 1995 med et hopp på 6,48 meter har noen norsk kvinne hoppet lenger enn det Ida Marcussen klarte på Nagai stadion i lengdekonkurransen. Hun rykker dermed opp på listen med det tredje lengste lengdehoppet i historien av en norsk kvinne. 

Nærmer seg 40 år gammel rekord

Med dagens rekordhopp nærmer Ida Marcussen seg Berit Berthelsens legendariske rekord i lengde.Berthelsens rekord, som fyller 40 år 10. september neste år, er på 6,56 meter.Nå er ikke Ida Marcussen mer enn ni centimeter bak, så med full klaff for kristiansandsjenta, kan snart rekorden gå over i historiebøkene.

Resultatliste, sjukamp kvinner