Hopp til innhold

- Tilståelsesbrev forfalsket

Tjostolv Molands "tilståelse" er forfalsket, sier Knut Moland.

Knut Moland

Tilståelsesbrevet er forfalsket, sier Knut Moland

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Knut Moland, Tjostolv Molands far, sier i en epost til NRK at det «tilståelsesbrevet» som ble lagt frem i retten i Kisangani tirsdag, er en forfalskning.

I eposten skriver Knut Moland onsdag formiddag:

Ny svindel i Kongosaken !


I går ble det lagt frem et brev der Moland angivelig tilstår. I virkeligheten var det 2 brev ,begge er gjengitt i VG idag. Undertegnede så med en gang at brev 2 der han angivelig tilstår,er forfalsket.

Brev 1. Der han sier at han ikke vet hvem som drepte Kashongo er utvilsomt skrevet med hans egen håndskrift,og signert av ham.

Brev 2. Moland har skrevet med sin egen håndskrift følgende:I caused the death of Abedi Kashongo.Så er skrevet med blokkbokstaver:AND I ASK FOR FORGIVNES.Så er det Molands egen underskrift.Så under med blokkbokstaver : IT IS ME ! WHO KILLED ABEDI KASHONGO THAT IS WHY I ASK FOR FORGIVNES Så en falsk underskrift.

Den falske underskriften er så dårlig,at jeg så med en gang at den var falsk. Alle kan egentlig lett se det ! Legg også merke til at FORGIVENES er feilstavet 2 ganger med bare 1 s, i teksten med blokkskrift. Tjostolv er meget god i engelsk. Han kan nok gjøre en skrivefeil,men ikke den samme 2 ganger. Dette har andre skrevet ! Dette er nå hovedbevis i en sak med dødstraff. !


mvh Knut Moland