NRK Meny
Normal

- Tenkte tanken på å drepe

Den nå 16 år gamle jenta som fikk tilbud om 10 000 kroner for å drepe en mann, forklarte seg i retten i dag.

Advokat Trygve Staff representerer Arendals-kvinnen (35) i Aust-Agder tingrett
Foto: Halvard Iversen / NRK

Den nå 16 år gamle jenta fra Arendal fortalte i retten tirsdag at den 35 år gamle småbarnsmoren foreslo at jenta skulle dope ned mannen, kvele ham eller kaste ham utfor Tromøybroa.

Mannen skulle dopes ned på en fest. Jenta innrømmet i retten at hun hadde tenkt tanken på å drepe mannen.

Fristende

Tilbudet på 10 000 kroner var fristende for 16-åringen. Likevel valgte hun, ifølge hennes eget vitneutsagn, å trekke seg fra hele opplegget. Jenta innrømmet i retten at hun hadde invitert mannen på festen hvor han skulle drepes. Han ville derimot ikke komme.

Nekter

Trygve Staff

35-åringens advokat, Trygve Staff, sier det ikke lå alvor bak tekstmeldingene kvinnen sendte jenta.

Foto: Halvard Iversen / NRK

Den 35 år gammel kvinnen 16-åringen skal ha inngått drapsavtale med, nekter for at hun planla å drepe mannen. Advokat Trygve Staff sier det ikke lå alvor bak.

Kvinnen sendte flere tekstmeldinger til 16-åringen om drapet. Kvinnens forsvarer, Trygve Staff, sier at de tekstmeldinger ikke er ment som alvor.

- Mye av det som skrevet og sagt er ikke helt alvorlig ment. Det er tuftet på en fantasi. Det er tomt prat uten alvorlig bakenforliggende innhold, sier Staff.

Innholdet i meldingene som kvinnen sendte til 16-åringene er tydelig og konkret, noe også Staff mener de kan gi et inntrykk av å være.

Bakgrunn for drapsforbundet

Påtalemyndigheten mener den 35 år gamle småbarnsmoren fikk jenta til å ringe opp mannen for å avtale et møte.

Der skulle mannen dopes ned og tvinges til å skrive under en erklæring om at han hadde tent på 35-åringens tidligere bolig. Deretter skulle han forsvinne for godt.

For dette skulle kvinnen betale den da 15 år gamle jenta 10 000 kroner og hjelpe henne ut av institusjonen.

35-åringen er i tillegg tiltalt for å ha tent på huset til mannen som var utpekt som drapsoffer. Påtalemakten legger til grunn at det er brannen som er bakgrunnen for drapsforbundet.

Brannruin

35-åringens bolig brant ned til grunnen

Foto: Halvard Iversen / NRK