Hopp til innhold

- Svekker sørlandets omdømme

Menns holdninger til likestilling svekker landsdelens rykte, mener Stian Røsvåg. Han leder prosjektet "Omdømme Sørlandet".

Video 6b51a6f7-af3f-4082-b785-edb16950be48.jpg

I går kom nyheten om at flere menn på Sørlandet enn ellers i landet - synes likestilling er til hinder for god livskvalitet. 30 prosent av menn i landsdelen er imot likestilling, ifølge en ny undersøkelse fra Agderforskning.

Slike sørlandske holdninger gir landsdelen dårlig rykte til tross for at Sørlandet scorer høyt på annet enn likestillingsbarometeret, sier Rønvåg.

– Dette skisserer opp hele det sørlandske paradokset. På den ene siden så er vi gründerlandsdel nummer én og eksportlandsdel nummer én - og så viser det seg at vi har enkelte holdninger som er så langt fra tidsånden som denne undersøkelsen viser. Klart det påvirker omdømmet vårt.

– Burde spurt andre menn
Tine Sundtoft

Sundtoft mener grunnlaget for å trekke konklusjoner om likestillingsholdninger er for tynt.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Tine Sundtoft, tidligere regiondirektør i NHO og nå fylkesrådmann i Vest-Agder, mener likestillings-arbeidet er kommet adskillig lengre enn det bildet som skapes i rapporten fra Agderforskning.

Undersøkelsen er for ensidig, mener Sundtoft.

– Her har de vært ute og spurt de tradisjonelle mennene om sørlandske verdier og det gode liv - så får de det svaret de får. Det er jeg ikke spesielt overrasket over.

– Det som hadde vært interessant i å spørre et bredere gunnlag av menn i landsdelen om hva de reellt sett mener, sier Sundtoft.

Se også denne videoen:

Video Sørlandske menn mer kritisk til likestilling

Sørlandske menn mer kritisk til likestilling

Siste nytt fra NRK Sørlandet