- Bør hente Tom Nordlie

Arne Sandstø mener Start trenger en prestasjonskultur for å bli i eliteserien.

Tom Nordlie

Avgått starttrener Arne Sandstø mener klubben trenger Tom Nordli om den skal holde seg i eliteserien neste år.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Mandag ble det klart at Arne Sandstø gir seg som trener i Start. Nå starter jobben med å finne en ny trener til det nyopprykkede laget.

LES: SANDSTØ SLUTTER I START

Den avgåtte starttreneren mener Start bør gå på frierferd til Tom Nordlie, som var trener for klubben fra januar 2004 til juli 2006.

- Jeg tror klubben skulle hentet Tom Nordlie, og hatt han der i et halvt år. Det er viktig å ha en prestasjonskultur, sier Sandstø.

Video nsps_upload_2008_11_10_18_31_40_625.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Arne Sandstø går.

Menigheden ønsker kontinuitet

Ifølge fvn.no er startsupporterne klare på hvem de vil ha som nytt trenerteam i Start. De ønsker seg Frode Fredriksen som hovedtrener og Bård Borgersen som assistenttrener.

Jan Jönsson

Menigheden ønsker seg Jan Jönsson til Start, men mener det mest realistiske ønsket er Frode Fredriksen og Bård Borgersen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Når Sandstø nå går, er det den åttende treneren som forlater Start på 10 år.

Supporterne sett Trond Pedersen, Jan Halvor Halvorsen, Gudjon Thordarson, Bård Wiggen, Tom Nordlie, Stig Inge Bjørnebye/Benny Lennartsson og Arne Sandstø dra fra klubben, og nå ønsker de seg først og fremst kontinuitet.

- Den ideelle erstatteren ville vært stabæktrener Jan Jönsson, men det skjer vel neppe.

- Derfor synes vi Frode Fredriksen og Bård Borgersen ville vært en god løsning nå. Begge er lokale og kjenner klubben godt og har spilt og spiller her. Dessuten har Frode vist seg som en god trener med gode resultater med Start 2, sier Alexander Jahnsen, pressetalsmann i Menigheden, til Fædrelandsvennen.

Skal snakke i kveld

Start 2-trener Frode Fredriksen vil inntil videre lede klubbens treninger. Men Starts sportsdirektør Svein Mathiesen sier til NRK at diskusjonen om hvem som skal bli ny trener starter allerede i kveld.

Svein Mathiesen

Sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathiesen, sier jobben med å skaffe ny trener starter mandag kveld.

Foto: Even Wirsching / NRK

- Vi har to muligheter. Vi kan hente en trener utenfra, eller vi kan satse på en lokal. Det er de tingene vi begynner å diskutere allerede i kveld. Frode Fredriksen er en sterk kandidat. Der er trenere som er ledige på markedet, og vi skal gjøre en så nøye vurdering som mulig.

- Hva kreves av en ny trener?

- En ny trener må være forankret i den sportsplanen vi har og være forankret i det som er tanken bak vår satsning videre, sier Mathiesen.

- Hvilke kvaliteter har Frode Fredriksen som gjør at han kan bli ny hovedtrener.

- Han har tatt de kurs som han kan ta til nå. Han har ledet Start 2 i år og rykket opp med dem til 2. divisjon og har gjort en fantastisk jobb. Han har gode egenskaper som trener, så får vi vurdere han opp mot andre kandidater, sier Mathiesen.