NRK Meny
Normal

- Så ut som et grisehus

Mange passasjerer som kom i land fra danskeferja Christian IV, var svært misfornøyde.

Drøye 17 timer forsinket etter uvær, ankom Christian IV til Kristiansand. Rederiet Color Line får kraftig kritikk av passasjerer.

Tore Johansen var en av 1400 passasjerer som gikk ombord klokka ett i natt. Han er opprørt over forholdene på ferja og manglende informasjon.

- Ingen informasjon. Ingen oppfølging. Det så ut som et grisehus på ferja. Det var ikke toalettpapir å tørke seg med og ikke vann å få tak i, sier Johansen til NRK.

 

 

Bjarne Berg
Foto: Gunnar Olsen / NRK

- Et lite helvete

Passasjerene NRK møtte var slitne og frustrerte. Flere gav uttrykk for mangelfull informasjon, elendig servise og sjenerende fyll og forsøpling. 

Ungdommer brukte ventetiden og den 11 timer lange reisa til å helle innpå store mengder alkohol. Det ble et lite helvete, sier passasjer Bjarne Berg.

- Drikkekalaset som utviklet seg ombord, var som et lite helvete. Søppel og flasker lå strødd. Og fulle ungdommer lå strødd, sier Berg.

Han opplevde at reisa ble unødvendig slitsom.

- Det verste er vi ikke fikk noen opplysninger, heller ikke når vi ringte Color Line. Hadde vi fått vite hvordan det utviklet seg, så kunne vi ha  ventet på hotellet, sier Berg.

Color Line innrømmer at det har vært rutinesvikt i deler av behandlingen av passasjerene.