- Politireformen må revurderes

- Tilliten til politireformen er borte, sier stortingsrepresentant Anne Margrethe Larsen. Hun får delvis støtte fra Rolf Terje Klungland.

Politi på åstedet
Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / SCANPIX

 

Anne Margrethe Larsen, Venstre, Vest-Agder
Foto: www.stortinget.no

Stortingsrepresentant Anne Margrethe Larsen fra Venstre, Vest-Agder, mener tilliten til politireformen er borte.

- Poenget med reformen var å få mer politi ut til folket, men slik er det ikke blitt, mener Larsen.

Derfor vil hun ha hele reformen opp til vurdering.

- Den står ikke til troendes, sier hun.

- Meningen med politireformen var at det skulle komme mer politi ut til folket, men på Agder opplever vi ikke det. Dermed er det grunn til å sette et spørsmålstegn ved hele reformen. Jeg tar dette opp basert på erfaringene fra min egen hjemkommune Flekkefjord, sier Larsen.

Skolerett

Da politireformen ble innført under Bondevik 2-regjeringen, var Flekkefjord et av stedene det var mest støy. Larsens partifelle og daværende justisminister Odd Einar Dørum, var i Flekkefjord og måtte stå skolerett for en befolkning som følte den hadde mistet politiet.

 

Rolf Terje Klungland
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Larsens stortingskollega Rolf Terje Klungland fra Arbeiderpartiet, Vest-Agder, mener en revurdering av reformen er å ta hardt i. Han mener politiet har vært en budsjettvinner de siste årene og at dette heller handler om organisering av politiet. Klungland vil ha en evaluering av det som har skjedd siden politireformen ble innført.

Organisering

- I den evalueringen må det undersøkes hvorfor intensjonene i politireformen ikke er fulgt opp. Intensjonen var at det skulle frigis politiressurser slik at etaten skulle ble mer synlig, men det har ikke skjedd, slår Klungland fast.

Han tror mye henger sammen med organiseringen av politiet og regner med at dette kommer til overflaten når det blir en evaluering.