NRK Meny
Normal

– Markotic kan bli en attraksjon

Flere profiler innenfor håndballnorge tror at Robert Markotic kan vise seg å bli en meget god signering for ØIF Arendal.

Robert Markotic

Norges håndballprofiler har trua på ØIF Arendal sin nye signering, Robert Markotic.

Foto: Privat

– Dersom han er skadefri og motivert kan han bli en attraksjon i toppserien.

Det sier NRK`s håndballekspert Øystein Havang. Han har ikke selv sett Markotic i aksjon, men av det han har hørt så ser det lovende ut.

– Hvis han har spilt landskamper for Kroatia og kamper i Champions League så holder det lenge for meg. Marinko Kurtovic kjenner internasjonal håndball godt, og er flink til å skaffe spillere til klubben, forklarer han.

Havang sier videre at det er viktig å løfte frem norske spillere, men ønsker toppspillere fra utlandet som vil utvikle ligaen velkommen.

– ØIF Arendal blir nok å regne med også neste sesong.

Robert Markotic

- Det er underskudd på norske spillere i den norske ligaen, så vi er avhengig av spillere fra utlandet, sier Frode Scheie.

Foto: SAUVAGE SYLVAIN

– Seiler opp som favoritt

Daglig leder i Drammen og tidligere håndballprofil Frode Scheie mener å huske at Drammen også har fått tilbudt Markotic, men at de var i samtaler med andre spillere og lot han passere.

– Jeg kjenner han ikke så ekstremt, men det høres spennende ut. Det er morsomt for den norske ligaen, vi er avhengig av gode spillere fra utlandet, sier Scheie.

– Markotic bør være en solid tilvekst, og ØIF Arendal seiler opp som en av de store favorittene også neste sesong. De har beholdt nesten hele laget, og fått noen gode tilvekster, forklarer mannen med over 100 landskamper for Norge.

– Bare å gratulere

Runar sin trener Johan Zanotti lar seg ikke imponere av Markotic sine landskamper, men tror at han kan være en god signering.

– Det er ikke uvanlig at kroatere har landskamper, det har nesten alle som kommer.

– Men jeg har hørt at han er en god høyreback, det er bare å gratulere ØIF Arendal med en god signering, avslutter Zanotti.

Johan Zanotti

Johan Zanotti er ikke imponert over Markotic sine landskamper, men gratulerer ØIF Arendal med signeringen.

Foto: Leif Dalen / NRK