NRK Meny
Normal

- Må slippe fengsel

Forsvareren til den 27 år gamle kristiansanderen som drepte Elin Laursen, ber om psykiatrisk behandling i stedet for fengsel.

Rettsaken etter drapet på Elin Laursen startet
Foto: Lars Eie / NRK

I sin prosedyre i Kristiansand tingrett i dag, sa forsvarer Anne Marstrander at 27-åringen må få tung psykiatrisk behandling i stedet for fengsel.

Mannen er tiltalt for forsettelig drap på Elin Laursen 30. mars i år i Songdalen. Han har erkjent drapet og vold, men nekter straffskyld.

Forsvarer Anne Marstrander mener at mannen ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket og kan ha vært psykotisk.

27-åringen hadde besøksforbud og ikke lov til å oppsøke Laursen.

Ville bare bli kjærester

- Det eneste han ville da han oppsøkte Elin Laursen, var at de skulle bli kjærester igjen, sa forsvarer Anne Marstrander i Kristiansand tingrett i dag.

- De siset som så ham, var drosjesjåføren som kjørte tiltalte til Laursens hjem på Nodeland. Drosjesjåføren har i politiavhør forklart at 27-åringen virket gal, sa Marstrander.

Også tiltaltes mor har forklart i retten at sønnen var vill og bare skrek om nettene da han bodde hos foreldrene i dagene før drapet på Elin Laursen.

Ikke psykotisk

Sakkyndige i retten mener han ikke var psykotisk da han drepte Elin Laursen med omfattende vold og flere knivstikk mot hode og hals.

Den tiltalte mannen har fått diagnosen Asbergers syndrom. De med denne diagnosen har manglende empati, og kan ha en mild form for autisme, men har ellers normal intelligens.

Forsvarer Marstrander mener hans psykiske lidelser som angst og Asberges syndrom har ført til at han ble psykotisk før drapet.

- Forvaring er ikke det rette i denne saken, sa Marstrander til retten.