NRK Meny
Normal

- Må dømmes for Nokas-ranet

Aktoratet mener det er bevist utover enhver rimelig tvil at Alf Henrik Christensen er skyldig.

Alf Henrik Christensen
Foto: Odd Rømteland / NRK

Arendalitten Alf Henrik Christensen (44) må dømmes for Nokas-ranet, selv om det ikke finnes vitneobservasjoner eller tekniske spor som knytter ham til ranet.

Det sa aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, da påtalemyndigheten fortsatte sin prosedyre i Gulating lagmannsrett i formiddag.

Aktor pekte på at Christensen løy flere ganger om sin tur til Stavanger ranshelga, og at han gjorde det for å skjule en kriminell handling.

Christensen ble dømt til 13 års fengsel i Stavanger tingrett i mars i fjor, men hevder han er uskyldig.

Rekke av tilfeldigheter

Det foreligger ingen tekniske bevis mot Christensen, men aktoratet mener det er bevist utover enhver rimelig tvil at han er skyldig. Christensen selv mener at han er utsatt for en lang rekke uheldige tilfeldigheter, og at det er det som gjør at han sitter på tiltalebenken.

Christensens historie er at han var på vei til Haugesund i lovlig ærend, til en bedrift han er medeier i. I Stavanger skulle han kjøpe noen rør. Tilfeldigvis møtte han Erling Havnå. Tilfeldigvis kjørte de to i hver sin bil, sammen til fra Arendal til Stavanger. Tilfeldigvis la Christensen seg til å sove i sin bil like ved ransstedet i Stavanger. Tilfeldigvis kjørte han rundt i fluktløypa neste dag og lette etter en rørhandler han hadde besøkt før. Tilfeldigvis hadde han samme bil som en av ranernes fluktbiler.

Tiltalt for grovt ran med døden til følge

Christensen hevder han ikke har noe med Nokas-ranet å gjøre. Men aktoratet mener Christensen kjørte en av fluktbilene, og at han må dømmes for grovt ran med døden til følge.

Statsadvokat Carlsen fortsetter prosedyren mot Christensen i morgen. Etter at aktoratet er ferdig med prosedyrene, overtar forsvarerne med sine prosedyrer.

(NTB)