NRK Meny
Normal

- Lurt å gi lån

Leder for Canal Street mener det er bra at kommunen hjelper Hove.

Mats Aronsen

Mats Aronsen mener det vil være fornuftig av kommunen å bidra til Hovefestivalen.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Mats Aronsen, som er leder for Arendals nest største konsertarrangement, Canal Street, mener det er greit at kommunen bidrar med lån for å sikre Hovefestivalen.

I går ble det kjent at Hovefestivalen i fjor fikk et underskudd på seks millioner kroner.

LES OGSÅ: HOVE I PENGEKNIPE

Aronsen mener det vil være fornuftig av kommunen å bidra til Hovefestivalen.

- Store festivaler gir veldig mye oppmerksomhet til Arendal og arendalsområdet og genererer masse virksomhet rundt, så jeg tror det vil være fornuftig av Arendal kommune å gi lån, sier Aronsen.

LES OGSÅ: - HOVE VIL HÅVE INN

Tror ikke lånet vil gå ut over andre

Hovefestivalen har varslet at de trenger et lån på opptil 4,5 millioner kroner. Det endelige lånebeløpet er ikke avklart. Men spørsmålet er om støtte til Hovefestivalen kan gå ut over støtte til andre kulturaktiviter i Arendal.

- Hvis lånet går ut over annen kulturell aktivitet er det betenkelig, men det tror jeg ikke det vil. Jeg tror kommunen vil se på dette lånet som en start i en vanskelig situasjon. Festivalbransjen er en risikobransje og innimellom kan det være behov for noe hjelp. Det er fornuftig å hjelpe festivalen på sikt, sier Aronsen.

Aronsen er, i tillegg til å være leder for Canal Street, forsker ved Agderforskning, hvor han blant annet sammenligner publikum på Hovefestivalen og Quartfestivalen i Kristiansand.