NRK Meny
Normal

- Arendalitter i fare

Jordingsfeil gjør at strømmen i Arendal er en fare for innbyggerne, mener beboer.

Strøm
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Agder Energi inviterer fredag til et møte for å ta opp strømsituasjonen i Arendal.

Sp-politikeren Kristen Bjormyr hevder at manglende jording utgjør en spesiell fare for innbyggerne i Arendal sentrum, blant annet fordi deler av ledningsnettet er gammelt.

Kristen Bjormyr

MØTER AGDER ENERGI: Kristen Bjormyr skal i dag i møte om situasjonen han mener kan være livsfarlig.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

 

Bjormyr leier ut en leilighet i Arendal sentrum og forteller at leieboeren hans fikk 220 volt gjennom kroppen da hun brukte vannkrana.

- Fare for liv

- Jeg ble klar over jordingsfeilen da en av mine leieboere fikk et skikkelig støt. Jeg kontaktet da elektriker og han konstaterte at feilen ikke lå i vårt hus.

- Nå har jeg snakket med Agder Energi og de kommer med masse tekniske forklaringer på det ene og det andre, men ingen kan si at dette ikke er farlig, sier Bjormyr.

Jeg ble klar over jordingsfeilen da en av mine leieboere fikk et skikkelig støt.

Kristen Bjormyr

Han mener grunnen er sier hendelsen i beste fall er svært ubehagelig, men mener også at jordningsfeilen kan utgjøre fare for liv.  

- For folk som er disponert vil jeg tro at de kan dø av det, for du får 220 volt i kroppen. Det fikk min leieboer når hun tappet vann i vasken og det synes jeg ikke er noe greit, sier Bjormyr.

Ikke farlig, mener Agder Energi

Erik Boysen, nettdirektør i Agder Energi mener arendalittene ikke er i fare.

- Generelt vil jeg si at vi tar dette med sikkerhet alvorlig og vi følger opp alle henvendelser knyttet til jordfeil i nettet.

- Vi registrerer hvert år rundt 400 jordfeil i agderfylkene, og over 90 prosent av disse feilene er i kundens egen instalasjon. Det vi gjør er å følge opp for å finne disse feilene. Jeg er ikke kjent med at det er flere feil i nettet i Arendal enn andre steder, sier Boysen.

Han svarer et rungene nei på spørsmål om innbyggerne i Arendal er i fare.

- Det liker jeg ikke at du sier, for jeg opplever at det som skjedde med min leieboer var farlig. Ingen kan si at vi ikke er utsatt for fare, sier Bjormyr.

Bjormyr skal i dag i møte med Agder Energi om strømsituasjonen i Arendal.