- Ikke kutt i kultur

Adullahi Mohammed Alason har et juleønske.

Abdullahi Mohammed Alason

Lederen av kulturstyret i Kristiansand, Adullahi Mohammed Alason, ber medpolitikerne skjerme kulturtilbudet til barn og unge i Kristiansand.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Lederen av kulturstyret i Kristiansand ber medpolitikerne om å ikke kutte i kultursektoren.

Både kulturskole og kulturnatt kan miste støtte, dersom bystyret 11. desember vedtar rådmannens stramme forslag til budsjett for Kristiansand.

Tirsdag ligger rådmannens forslag på bordet i kommunalutvalget. Og nå kommer paritiene frem med sine forslag til hvordan den trange kommuneøkonomien skal håndteres i budsjettbehandlinget 11. desember.
Rådmannen foreslår kutt i blant annet kulturbudsjettet.

Vil skjerme barn og unge

Arbeiderpartiets Adullahi Mohammed Alason leder kulturstyret.
Han ber sine medpolitikere glemme partigrenser, og gjøre sitt for å skjerme kulturskole, kulturnatt og annet i kultursektoren for alle kutt.

- Det er ingen tiltak som er mindre verdt enn andre, men jeg er opptatt av at vi må ivareta de tiltakene som er rettet mot barn og unge. Kulturtilbudet skal ikke være for de som kan betale, men for alle, sier Alason.

Kulturtilbudet dreier seg om innbyggernes identitet. Hvis kultursektoren skal spare må det være ved å utsette noe, ikke ved å fjerne tilbud, mener Alason.

- Er det noe vi kan utsette, er det noe vi kan redusere for å holde noe annet i live? Dersom vi legger ned noe kan vi regne med at det tar 10 år å få bygget det opp igjen, sier Alason.

Men også kulturstyrets leder vet at økonomien denne gang er vanskeligere enn på mange år. Likevel ønsker han at alle sektorer unngår kutt.

- Det er snart jul, så man kan ønske seg alt mulig, men det er ikke sikkert at man får det man ønsker seg, sier Alason.