Ernæringsforsker Elling Bere ved Universitetet i Agder, gir hurtignudler det glatte lag.
Han mener foreldre like godt kan sende chips med barna på skolen, som hurtignudler.
Undersøkelser forskeren har gjennomført i Norge, viser at det kan være en sammenheng mellom hurtignudler og overvekt blant barn.
- Feil fett og mye salt
- Folk tror at hurtignudler er mat, men det burde vært diskvalifisert som mat. Næringssammensetningen ligner på chips. Nudlene har raske karbohydrater, mye fett, feil type fett, og mye salt, sier Bere.
Forskeren presiserer imidlertid at det er stor forskjell på hurtignudler og vanlige middagsnudler, som han mener kan sammenlignes med pasta.
I dag holdt han foredrag om skole og kosthold under Forskningsdagene i Kristisansand. Han mener nordmenns kunnskap om mat stort sett er gode, men at mange nye produkter vil bli en utfordring, både for skole og foreldre.
- Jeg tror alle vet hva som er bra å spise - som fisk, grovt brød, frukt og grønnsaker - men det kommer stadig nye produkter på markedet som er beriket med ditt og datt - blant annet Omega-3, som vi ikke vet konsekvensene av, sier Bere.
Vil ha forbud mot usunn mat
Forskeren mener relasjonen mellom hva elever spiser, og hvilke karakter de får på skolen, er usikker.
Likevel er han klar på at barn og unge spiser for lite frukt og grønt, og alt for mye sukker.
Forskning viser også at barn med foreldre med høy utdanning og inntekt, spiser sunnere enn barn med foreldre med lav utdanning. Kvinner spiser også sunnere enn menn, allerede fra ung alder.
- Skolenes utfordring blir å passe på at elevene ikke spiser hurtignudler, snop og brus på skolen. Hvorfor ikke lage regler på at slikt ikke er lov å spise i skoletida, spør Bere.