NRK Meny
Normal

- Hovden ikke bra nok

Snøbrettkjørerne er misfornøyde med forholdene i bakken.

Snowboard

Det ser ut som om de leker seg i perfekte forhold når brettkjørerne kommer susende ned bakken på Hovden. Men snøbrettgutta er sinte og fortvilet over det de mener er svært dårlige forhold i bakken.

Foto: Trond Henning Monan / NRK

Noen av Norges beste snøbrettkjørere, som holder til på Hovden, er så misfornøyde med forholdene i bakken at de vil bort fra stedet. 

Kai Robin Havnaa

Kai Robin Havnaa er misfornøyd med snøbrettparken på Hovden.

Foto: Trond Henning Monan / NRK

De mener skisenteret gjør altfor lite for brettkjørerne.

- Vi reagerer på at Hovden ikke har snøbrettpark. Vi flyttet opp hit for å bli bedre til å kjøre, men vi får ikke trent på grunn av at parken er helt elendig, sier Kai Robin Havnaa, som kjører for Team Vision.

Ikke store nok hopp

- Hva er det som er så dårlig med parken?

- De har ikke store nok hopp til at vi kan trene til å dra på konkurranser rundt i landet, som for eksempel Norgescup, sier Havnaa. 

Marius Smith

Marius Smith kjører for Team Vision og synes det er kjipt at de må reise bort for å kunne øve til konkurranser.

Foto: Trond Hennin Monan / NRK

Han har brukket beinet og må nå i påska stå på sidelinja og betrakte kameratene holde på. Men både han og flere av kompisene tilhører noen av Norges beste snøbrettkjørere - med fast base på Hovden. Snøbrettkjørerne er blitt lovet en slik park på Hovden og i år fikk de det, men den er altså ikke god nok til å trene for konkurranser, mener kjørerne.

- Vi må dra andre plasser for å kjøre, det er utrolig kjipt når vi har fjellet rett her. Hele parken er dårlig og de gjør aldri noe ferdig her oppe, sier Marius Smith.

Må skylde seg selv

Tom Kvinlog er sjef på skisenteret på Hovden. Han mener snøbrettkjørerne selv har mye av skylda hvis parken er dårlig.

Tom Kvinlog

Daglig leder på Hovden skisenter, Tom Kvinlog, mener snøbrettkjørerne selv må ta skylden for dårlig park.

Foto: Trond Henning Monan / NRK

- Om parken er dårlig er ikke jeg den rette til å bedømme. Vi har valgt å satse på en park i år og har ansatt en person som har god greie på å bygge park. Vi har også valgt å samarbeide med elever fra skigymnaset som fikk kort her for å med å hjelpe til. Hvis de selv er misfornøyd med sitt eget arbeid må vi se på dette på en annen måte, sier Kvinlog.

- Det er helt feil, for de setter opp kuler og lager hopp som er så dårlige at vi ikke kan begynne å bygge på dem og forme hoppene bra. Det er helt elendig laget, sier Havnaa.

Konflikten mellom snøbrettkjørerne og Hovden skisenter fortsetter, men begge parter er innstilt på å finne en løsning.

Snøbrett
Foto: Trond Henning Monan / NRK