- Holdt for narr

PCI-hjertesenteret venter fortsatt på at Helse- og omsorgsministeren skal innfri løftet om en ekstra overlege.

Sørlandet sykehus Arendal

Sørlandet Sykehus i Arendal.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Det er nå ett år siden helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad var på besøk hos PCI-hjertesenteret på Sørlandet sykehus i Arendal, melder Agderposten. 

Da lovet hun at senteret skulle få en ekstra overlege. Ett år etterpå har ikke senteret sett snurten av denne overlegen.

- Holder folk for narr

Åse Gunhild Woie Duesund

Åse Gunhild Woie Duesund er sterkt kritisk til det hun anser som løftebrudd fra ministerens side.

Foto: Ingunn Strand

Stortingsrepresentant Åse Gunhild Woie Duesund (KrF) er sterkt kritisk:

- Statsråden holder befolkningen i Aust-Agder for narr når hun går så høyt på banen og lover at de skal få en ny lege. Nå er det på tide at hun holder løftet sitt, sier Duesund til Agderposten.

Duesund, som også medlem av helse- og sosialkomitéen på stortinget, har nå skrevet et brev til Brustad der hun ber statsråden om å snarlig innfri løftet sitt.

Omkring 4500 mennesker er blitt undersøkt ved PCI-hjertesenteret de siste tre årene. 45 prosent av disse har fått utblokking, tolv prosent er operert, og resten har fått medisinsk behandling. PCI (percutan coronar intervensjon) er en teknikk for å blokkere ut tilstoppede blodårer. Et nasjonalt utvalg konkluderte i 2002 med at mekanisk metode er bedre enn medisin for denne type hjertesykdom, melder Agderposten.

Sylvia Brustad har ikke vært tilgjengelig for kommentar.