Normal

Usikkert om Hove får penger

Skal kommunen bidra med penger vil politikerne sikre at de får noe tilbake.

Hovefestivalen 2008

Til tross for yrende liv på Hove 08, trues Hovefestivalen av konkurs.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Eierne av Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg, har ikke tappet den kriserammede festivalen for penger.

Terje Eikin

Terje Eikin (KrF) deltok på møtet med Hovefestivalen og revisoren.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Det kom fram da politikerne i Arendal møtte revisoren og eierne, forteller Terje Eikin i Kristelig Folkeparti i Arendal.

For politikerne i Arendal er det viktig å få sikkerhet for at eierne av Hovefestivalen ikke tapper festivalen for penger samtidig som de ber om offentlig støtte.

Den siste tida har mange bedt om å få et klart svar på dette, før det gis nye penger til festivalen.

- Det som Hovefestivalens revisor sier er at det ikke er noe som tyder på at eierne har tappet festivalen for penger, sier Eikin.

Trues av konkurs

Bystyret i Arendal skal torsdag ta stilling til om Hovfestivalen skal få ettergitt et lån på fire millioner kroner, noe som sitter langt inne i disse kommunale krisetider.

LES: VIL SLETTE FESTIVALENS GJELD

Problemet er at Hovefestivalen trues av konkurs.

Politikerne i Arendal er nå i løpende dialog med eierne av Hovefestivalen for å sikre at kommunen får tilbake en del av sine millioner, hvis Hovefestivalen blir god butikk i framtida. Det letes nå etter tekniske måter å gjøre dette på.

Morten Sandberg og Toffen Gunnufsen

Hovefestivalens revisor sier det ikke er noe som tyder på at Morten Sandberg og Toffen Gunnufsen har tappet festivalen for penger.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Pengene er sannsynligvis tapt uansett, for selv om kommunen ikke ettergir pengene må festivalen til tingretten. Vi må se hvordan vi kan få deler av disse pengene tilbake senere, og om vi kan finne gode løsninger både for Hovefestivlen og Arendal kommune, sier Eikin.

Arendalspolitikerne er kommet i en ubehagelig situasjon. Utfallet i bystyet torsdag er åpent, mener han.

- Hvordan vi skal gjøre dette skal nå diskuteres i mange politiske leire og så får vi se hvilke politiske løsninger vi kan komme fram til.