- Grensa er nådd

Ordføreren vil endre Barbu-planen for sjuende gang, men FrP sier nei.

Slaget om Barbu
Foto: Svein Sundsdal

Arendal kommune risikerer erstatningskrav i forbindelse med utbygginga i Barbu, frykter gruppeleder for Fremskrittspartiet i byen, Arne Austenå.

Arne Austenå

Arne Austenå mener nok må være nok.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Ordfører Torill Rolstad Larsen ønsker at planene skal endres nok en gang. Dette vil i så fall bli den sjuende endringen.

Austenå mener utbyggerne allerede har strukket seg langt og at en ny endring kan føre til at utbyggerne trekker planene, i tillegg til å komme med søksmål mot kommunen.

- Urimelig krav

- Da vi vedtok kommunedelplanen ble høyde- og byggevolum tatt ut, det er dette vi skal fastsette nå. Så kommer det videre en byggemelding og da skal vi gå på de detaljene ordføreren ber om å få nå. Å begynne på det nå, og å lage en stor utredning og så muligens få nei, det er et helt urimelig krav å stille til utbygger, sier Austenå.

Barbu

Ordfører Torill Rolstad Larsen møter barbumotstandere.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

Vil ha detaljer

- Det er riktig at vi har sagt ja til byggevolumet i Barbu i dag.

- Det vi ikke vet noe om - og som jeg får mange spørsmål om - er hvordan blir husene i Barbu seende ut? Blir det blokker, murhus, betonghus..

- Jeg har derfor spurt utbygger om det går an å få litt flere detaljer for hvordan dette skal bli seende ut. Jeg ber ikke om en helt ny plan, sier Rolstad Larsen.

- Austenå, du frykter at kommunen skal få erstatningskrav mot seg?

- Ja, blir det et nei til utbygging regner jeg med at det blir et erstatningskrav. Det har vært gitt klare signaler fra bystyret om at her kan det bygges, og utbygger har lagt ned mye i planer, nye planer og nye planer igjen, sier Austenå.