– Mamma ble nesten kvalt i fengselet

Kvinnen som er fengslet i Ecuador siktet i en narkotikasak, skal ha blitt dratt med i et skjermet hjørne i fengslet og forsøkt kvalt.

Sønnen til narkosiktet kvinne i Ecuador

– Mamma ringte hjem fredag kveld og fortalte at hun ble forsøkt kvalt i fengslet.

Foto: Lars Eie / NRK

Fredag kveld snakket sønnen med kvinnen som er fengslet i Quito i Ecuador. Han frykter for sikkerheten hennes etter at hun skal ha blitt utsatt for ransforsøk onsdag.

– Forsøkt kvalt

Kvinnen som er siktet i narkosaken i Ecuador, ringte hjem til familien i Norge og fortalte om overfallet. Det er første gang familien selv får høre kvinne si noe om overfallet.

– Hun forklarte at hun ble overfalt bakfra og dratt med i et skjermet hjørne i fengslet. Så hadde de kvalt henne til hun mistet bevisstheten. Deretter tok de to ranerne vesken hun hadde rundt livet, sier sønnen til NRK.

Hun har fortalt familien i Norge at ranerne stakk av etter at de fikk med seg vesken.

Kjenner ranerne

Sørlandskvinna skal ha blitt forsøkt kvelt i fengslet

Sørlandskvinna ringte til familien fredag kveld og fortalte om overfallet i fengslet.

Foto: Privat

Den narkosikta sørlandskvinna kjenner identiteten til ranerne og har levert et brev til fengselsdirektøren om saken. Familien i Norge kjenner ikke til hva som har skjedd videre i saken.

– Tør ikke gå ut av cella

Sønnen forteller videre at moren har fått angst og har ikke gått ut av cella på to døgn etter overfallsranet.

– Hun har fått de andre cellekamerater til å hente mat til seg på cella, sier sønnen.

Kvinna ble pågrepet i Ecuador med nesten tre kilo kokain i en koffert hun ble bedt om å ta med seg. Kvinna har hele tiden hevdet at hun ikke kjente til kokainpartiet og sier hun ble lurt.