NRK Meny
Normal

- Svært uheldig

Venstre mener FrP nører opp under fremmedfrykt.

Ungdom

VIL FORSTÅ HVA SOM BLIR SAGT: Farsund ungdomsråd mener det føles ekkelt når elever som snakker et annet språk enn norsk står og peker og ler i friminuttene. FrP støtter kravet om norsk i skolegården.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Venstre i Kristiansand mener FrP nører opp under fremmedfrykt og konflikt, ved å støtte forslaget om å kreve at alle elever skal snakke norsk i skolegården.

Det var ungdomsrådet i Farsund som kom med forslaget om å kreve at fremmedspråklige skal snakke norsk , eller eventuelt engelsk, mens de er på skolen.

- Jeg synes utspillet fra elevene er friskt, sa Tommy Årsland, Fremskrittspartiets medlem i det kommunale levekårsutvalget, til NRK i går.

Årsland mener at man må kunne forlange at flyktninger og utlendinger må holde seg til norsk i skolegården , og på den måten fremme integreringen.

Nører opp under fremmedfrykt

Leder i Kristiansand Venstre, Solveig Nilsen, mener det er svært uheldig at FrP går ut å støtter forslaget på denne måten.

- Dette er nok et eksempel på at FrP støtter tiltak, som etter min mening nører opp under fremmedfrykt og uenighet mellom gruppene, i stedet for å tenke på nye løsninger for integrering.

Også før lokalvalget i 2007 ble FrP beskyldt for å bevisst spille på fremmedfrykt for å sanke stemmer i Vest-Agder.