NRK Meny
Normal

- Feigt av kommunen

Båthuseiere i Lindesnes føler seg urettferdig behandlet. Saken bør opp i retten, mener ordføreren i kommunen.

Magnus Midling-Jensen

Kritisk: Magnus Midling-Jensen er en av båthuseierne som risikerer en betydelig bot. Han mener kommunen har opptrådt feigt i saken.

Foto: Lars Gunnar Eie / NRK

I Lindesnes ønsker ordføreren rettssak for å avklare hva man kan bruke sjøboder til.

Trues med store bøter

Kommunen mener seks sjøbodeiere har innredet bygningene ulovlig og truer med tvangsbøter for til sammen flere hundre tusen kroner.

Ivar Lindal

Ordfører Ival Lindal i Lindesnes mener en rettssak vil være en rettferdig løsning. (Arkivfoto)

Foto: NRK

Sjøbodeierne mener på sin side at kommunen ikke har noe med hva bodene inneholder, og har anket saken til fylkesmannen. Det reageres også på at kommunen kun har sjekket et fåtall av sjøbodene.

- Feigt

Det er flere hundre sjøboder i Lindesnes. Kommunen har bare sjekket noen få. Blant annet sjøboden til Magnus Midling-Jensen.

- Jeg synes det er feigt av kommunen at de ikke kan ta en større gruppe. Jeg sitter med masse opplysninger på andre folk som har innredet båthuset, sier Midling-Jensen, som mener det er merkelig at kommunen ikke fører lik praksis for alle båthuseierne.

Også i Kristiansand er det en lignende strid mellom kommune og eiere. Også der kan problematikken havne i retten, da ingen vil betale erstatning.

Vil trekke en linje

Lindesnes kommune har gitt tvangsbøter for til sammen flere hundre tusen kroner til de seks sjøbodeierne på Søyla i Lindesnes.

Kommunen mener de har innredet bodene med lettvegger og gulv, og at de ikke har fulgt reguleringplanen og byggetillatelsen for området.

Ordfører Ivar Lindal mener at en rettssak hadde vært det beste for å få avklart hva man kan ha i en sjøbod.

- "Rettferdighet" er for meg en overskrift i forhold til dette, sier ordføreren.

- Derfor har jeg sagt til de aktuelle byggherrene at jeg synes det er greit om denne saken ender i rettsapparatet. Da får vi trukket opp en linje, mener Lindal.