- Et tyveri

Filadelfiamenigheten fortviler over anklager om dobbeltspill.

Per Edward Andersen

Forstander i Filadelfiamenigheten i Eydehavn, Per Edvard Andersen.

Foto: Andersen, Erik Wiig / NRK

Myndighetene holder igjen statstøtte for 23 medlemmer av Filadelfiamenigheten, fordi de også skal være statskirkemedlemmer.

Filadelfia mener dette er feil, og har nå sendt purring til staten.

- Vi kan godt kalle dette et lite tyveri, for de holder tilbake penger som er våre, og som de ikke kan dokumentere at vi ikke skal ha, sier forstander i Filadelfiamenigheten i Eydehavn, Per Edvard Andersen.

- Så sant disse tallene er riktig, skal pengene tilfalle hver enkelt menighet rundt om i landet, det gjelder ikke bare oss, sier han.

Andersen mener menigheten er snytt for statsstøtte for 23 medlemmer som er aktive i Filadelfia-menigheten, men som ifølge departementet i tillegg er oppført som medlemmer av statskirken, noe som gjør at Filadelfiamenigheten mister både statsstøtten og den kommunale støtten på 15 000 kroner.

Filadelfia hevder at departementet tar feil, og at de 23 ikke nødvendigvis er medlemmer av statskirken.

Får ikke innsikt

Samtidig får ikke menigheten tilgang til å vite hvem de 23 er, noe som gjør det umulig å motbevise påstandene. Departementet viser til taushetsplikt.

- Jeg synes dette er underlig i og med at vi selv er en offentlig godkjent menighet, som har våre forpliktelser angående taushetsplikt. Dette er jo noe vi vil bruke for å rydde opp dette internt, vi vil ikke gå ut med disse opplysningene, sier Andersen.

- Jeg tror dette rett og slett ligger på en føringsfeil, og derfor burde det være mest interessant for alle parter å få ryddet opp i dette her, tror Per Edward Andersen.