- En skam å legge ned

Folk i Mandal gikk torsdag kveld i fakkeltog for å få beholde Mandal sykehus.

Fakkeltog
Foto: Odd Rømteland / NRK

Folk i Mandal vil beholde sykehuset sitt. Derfor gikk de torsdag i fakkeltog, i protest mot sykehusdirektørens beslutning om å legge ned sykehuset.

Og engasjementet i Mandal er stort. Nærmere 200 personer gikk i tog fra sykehuset og ned til Mandal sentrum.

Ruth Udland

Sint: Aksjonsleder Ruth Udland sier hun må prøve å redde rehabiliteringen i Mandal, selv om det ser mørkt ut.

Foto: Odd Rømteland / NRK

- På Soria Moria sa politikerne at de ikke skulle legge ned noen sykehus, men de legger ned alt. Det kan ikke bli tristere, sier aksjonsleder Ruth Udland.

Hjelper trolig lite

Monica Vehus var en av nærmere 200 som hadde møtt opp i fakkeltoget, men hun har ikke tro på at aksjonen vil hjelpe.

- Nei, egentlig tror jeg ikke at det hjelper. De gjør som de vil uansett. Jeg er sint. Det er helt villt at et av verdens rikeste land kutter slik i helsetilbudet, sier Vehus. 

- Det er en skam at de legger ned sykehuset. Det er lagt ned så mye arbeid i å få dette tilbudet opp å gå, sier Per Jacobsen.

Må prøve

Onsdag leverte sykehusdirektøren sin innstilling til styret. Han vil legge ned rehabiliteringssenteret ved sykehuset i Mandal og flytte deler av tilbudet til sykehuset i Kristiansand.

- Folk er frustrerte. Sykehusdirektøren har alltid vært negativ til sykehuset i Mandal. Send ham tilbake til olja der han hører hjemme, sier Udland.

- Folk kan bli friske og komme seg ut i arbeid etter rehabiliteringen i Mandal. Hvis vi ikke prøver å gjøre noe, hjelper det i alle fall ikke, sier Udland.