NRK Meny
Normal

- Drapssiktet knakk sammen

Den fengslede 30-åringen som er siktet for å ha drept sin 38 år gamle kone med kniv på Grim i Kristiansand, er svært preget av situasjonen.

Boligen hvor drapssiktede og avdøde bodde

Mannen som er siktet for å ha knivstukket sin kone i deres hjem på Grim, knakk sammen etter han fikk beskjed om at kona døde av skadene.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen

Advokat Sveinung Søndervik Johnsen som forsvarer den drapssiktede mannen, sier han nå prioriterer at mannen får gitt en forklaring på hva som skjedde i boligen på Grim drapsnatta.

Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Det sier den drapssiktede 30-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen.

Han hadde i går to møter med sin klient som tok dødsbudskapet svært tungt.

– Dette tok han veldig hardt. Så det er klart at når man da begynner et avhør så kommer en ikke så fryktelig langt, sier advokaten.

Obduseres i dag

30-åringen som er fra Iran eller Irak, har ifølge politiet forklart at han var gift med den 38 år gamle kvinnen som døde etter flere knivstikk. Etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon opplyser at resultatet av en foreløpig obduksjon av den eritreiske kvinnen er ventet i dag.

Knivstikkingen skjedde i en leilighet på Grim i Kristiansand natt til onsdag. Kvinnen ble stukket i brystregionen og brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, der hun døde av skadene kort tid etter.

Mannen ble pågrepet på stedet.

– Knakk helt sammen

Forsvareren sier mannen knakk helt sammen da han ble kjent med situasjonen.

– Jeg vil si at han knakk helt sammen da han fikk dødsbudskapet, og han er veldig preget av situasjonen, sier Søndervik Johnsen.

Politiet sier det er uklarhet rundt mannens identitet, og Søndervik Johnsen sier han ikke vet mer om mannens identitet enn det politiet sier.

– Jeg konsentrerer meg nå om å bistå og hjelpe han slik at han kan få forklart det han mener har skjedd til politiet. Det er i alles interesse at han får avgitt en forklaring.

Flere vitner avhøres

Geir Hansen

Etterforskningsleder Geir Hansen forteller at obduksjonen av avdøde startet i Oslo torsdag morgen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Den 30-årige iranske ektemannen skal i nye avhør i ettermiddag. Hansen vil ikke si noe om hva siktede og vitner hittil har sagt om hendelsen, men sier politiet fortsetter undersøkelsene på åstedet og skal gjennomføre flere vitneavhør i løpet av dagen.

– Vi skal avhøre vitner som har vært i dette huset hvor drapet skjedde og også enkelte andre. Vi ønsker også å snakke med noen i den eritreiske foreningen, sier Hansen.

Den drapssiktede vil bli framstilt for fengsling fredag.

– Vi forbereder et fengslingsmøte i morgen. Høyst sannsynlig vil mannen bli siktet etter straffelovens paragraf 233, altså forsettlig drap, sier Hansen.

Ifølge Fædrelandsvennen var over 100 personer med bakgrunn fra Eritrea samlet på åstedet onsdag kveld for å minnes den avdøde kvinnen.

Drap på Grim
Foto: Geir Ingar Egeland/NRK