NRK Meny
Normal

- Dopingsaken uheldig for Sparebanken Sør og laget

– Sparebanken Sør tar avstand fra all juks og doping. Vi har registrert at en av rytterne har avlagt en positiv dopingprøve, sier Rolf Søraker.

Vegard Robinson Bugge

Vegard Robinson Bugge (25) er suspendert etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Men vi avventer situasjonen før vi eventuelt foretar oss noe, sier Søraker, som er konserndirektør for staben.

Det var onsdag det ble kjent at Vegard Robinson Bugge (25) er suspendert etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Bugge er fra Horten, og sykler på Team Sparebanken Sør – laget hvor Thor Hushovd er inne på eiersiden.

Bugge skal ha fått terbutalin i seg gjennom astmamedisinen Bricanil, en medisin han tidligere har hatt sertifikat for å bruke – et sertifikat som gikk ut i 2009.

Siden den gang har Bugge brukt en astmamedisin man ikke trenger spesiell godkjennelse for å bruke. Under Tour des Fjords skal han imidlertid ha gått tilbake til å bruke Bricanil igjen, uten å huske at han ikke hadde sertifikat for medisinen lenger.

Dopingklausul

Sparebanken Sør er generalsponsor for laget som skal være et tilbud til de beste syklistene fra Sørlandet, samtidig som målet er å ha et sterkt nok lag til å kunne konkurrere internasjonalt. Derfor har det helt siden starten vært med utøvere fra andre deler av landet.

Rolf H. Søraker

Konserndirektør i Sparebanken Sør, Rolf H. Søraker.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Konserndirektør Rolf Søraker sier at dopingsaken er negativ for banken.

– Når dette preger mediene, må det betegnes som uheldig i første instans, men det er viktig å finne ut hva som egentlig har skjedd før vi konkluderer.

Sponsoravtalen inneholder en dopingklausul, men Søraker vil ikke si hvilke konsekvenser den kan få i den aktuelle saken.

– Vi tar til etterretning at Vegard Robinson Bugge er suspendert med øyeblikkelig virkning fra laget. Utover det avventer vi situasjonen før vi eventuelt foretar oss noe. Vi regner med at alle kort legges på bordet. Så avgjør vi i etterkant, og tar selvfølgelig saken opp direkte med laget. Vi opplever det som har skjedd som uheldig både for utøveren og for laget.

Klønete av utøveren

Atle Kvålsvoll

Atle Kvålsvoll, sportssjef i Team Sparebanken Sør, sa i går til NRK at Bugge legger seg flat.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sportssjef i Team Sparebanken Sør, Atle Kvålsvoll, sa til NRK i går at Bugge legger seg helt flat etter den positive dopingprøven.

– Han har det steintøft og unnskylder seg veldig. Han har opptrådt klønete, sa Kvålsvoll.

Ifølge Anti-Doping Database har det tidligere blitt avlagt totalt 36 positive dopingprøver i internasjonal idrett for bruk av terbutalin. Den strengeste straffen som er gitt, er ett års utestengelse. Den straffelengden er det bare én utøver som har fått.

Ellers strekker utestengelsene seg fra ti måneder og ned til én måned. Hele 14 av de 36 utøverne har sluppet unna med en advarsel etter å ha avlagt positiv dopingprøve.