NRK Meny
Normal

- Det blir Hove

Skatt Sør har begjært Hovefestivalen konkurs, men Hove-ledelsen lover Hove 09.

Toffen og Morten Sandberg

Morten Sandberg sier til NRK at Hovefestivalen har penger å betale Skatt Sør med.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

- Vi har både leverandørgjeld og skattegjeld, men vi har en plan om å betale alle 15. desember og den planen kommer vi til å følge, sier styreleder Morten Sandberg til NRK.

Morten Sandberg

Morten Sandberg lover ny festival til sommeren.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Agderposten.no skrev mandag kveld at Skatt Sør har begjært festivalen konkurs. Rettsmøtet er berammet i Aust-Agder tingrett 16. desember klokka 10.30.

Sandberg sier til NRK at han synes det er rart at Skatt Sør kommer med en konkursbegjæring nå, fordi festivalen har hatt tett dialog både med dem og med leverandørene de skylder penger.

- Hovefestivalen er ikke konkurs. Vi skal ta opp dialogen med Skatt Sør tirsdag morgen, og vi skal løse denne situasjonen. Vi har et brev på kontoret med betalingsfrist 16. desember og den akter vi å følge, sier Sandberg.

- Alle er positive

Hovefestivalen har lenge slitt med økonomien, og Arendal kommune gikk i november inn og reddet festivalen ved å slette fire millioner kroner i gjeld . Forutsetningen for gjeldssaneringen var at festivalen skulle gjennomføre såkalt "frivillig akkord" med sine leverandører, noe som i dette tilfellet betydde at kreditorene måtte godta at Hovefestivalen ikke betaler mer enn 65 prosent av det den skylder.

Jeg er enda sikrere enn før på at det blir festival også neste år.

Morten Sandberg, styreleder Hovefestivalen.

- Samtlige leverandører er veldig positive til å være med framover, og vi har diskusjon med en siste leverandør om et lite beløp. Planen er at alle får pengene sine 15. desember, sier Sandberg.

Har bedt om utsettelse

Ordfører Torill Rolstad Larsen sier hun skrev brev til Skatt Sør for 14 dager siden, men at hun ikke har fått svar. Skatt Sør ble ifølge Rolstad Larsen også bedt om å ikke kreve hele beløpet Hovefestivalen skylder, men Skatt Sør går ikke med på noen akkord.

Ordfører Torill Rolstad Larsen i Arendal.

Ordfører Torill Rolstad Larsen i Arendal.

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

- Det som kommer nå, kommer som julekvelden på kjerringa. Nå må vi komme i dialog med Skatt Sør slik at Hovefestivalen får forklart sammenhengen, og så får vi håpe at Skatt Sør kan vente et par dager til slik at de får gjort opp for seg, for det er det som er intensjonen, sier Rolstad Larsen.

- Jeg regner med at Hovefestivalen har disse pengene, sier Rolstad Larsen til NRK.