- CBs fremtid er reddet

Med en ny avtale i boks er Christianssands Bryggeri reddet. Det sier fabrikksjef Øystein Føreland hos CB.

Video Fremtiden i boks for CB

Se video!

Øystein Føreland

Gledes-brusen sto i taket da fabrikksjef Øystein Føreland fikk sikret boksøl til CB

Foto: Sander Heggheim / NRK Sorlandet

Onsdag skrev bedriften under en avtale som innebærer at bryggeriet i høst kan produsere sitt eget øl på boks i bryggeriets lokaler i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen.

- Det vi er helt sikre på er at dette har reddet CB i den forstand at det blir et CB også i fremtiden, sier fabrikksjef Øystein Føreland til NRK.

Lang boks-kamp

CB har kjempet mange kamper og mange år for å overleve, og i de siste 10 år for å sikre seg boksproduksjonen. Andelen av boks som selges i dagligvarehandelen har ifølge fabrikksjefen økt kolossalt etter at avgiften på boks fallt bort.

– Det begynte med 10 prosent, men er nå oppe i nærmere 80 prosent de siste årene. Skal vi henge med som bryggeri er vi nødt til å tappe øl på boks på eget bryggeri, sier Føreland.

– Livsviktig

I alle år er CB-ølet sendt tur/retur til andre bryggeri.

– Vi har brygget CB-ølet på kjærlighet og kildevann i alle år, så har vi sendt det med tankbil enten til Bergen eller Sarpsborg for så å få det tilbake 2 - 3 dager senere ferdig på boks.

- Det er totalt livsviktig for oss å nå få boksproduksjon for å kunne overleve i framtiden, sier Føreland.

CB

Salget av flaske-øl har gått ned. Stadig flere kunder velger å kjøpe øl på boks nåt strupen skal leskes. (arkivfoto)

Foto: Ane Lindahl

Sikrer kjerne-bemanning

Ved bryggeriet i Arendal mistet over 50 ansatte jobbene sine denne måneden. Om alle på CB får beholde jobben i framtiden er fortsatt litt usikkert, ifølge fabrikksjefen.

I dag har CB over 90 ansatte, 70 av dem i produksjonen.

– Hvor mange ansatte det blir er veldig avhengig av ytre omstendigheter, som emballasjeavgift og diverse avtaler vi har med andre konserner. Men en kjerne av dem og et beyggeri er reddet, sier Føreland.