NRK Meny
Normal

Vil lage hele Norges feriealbum

Hva bryr nordmenn seg om i sommer? Hvor er vi, hva gjør vi og hvordan har vi det? Det vil NRK finne ut av via hashtagen #NRKsommer.

#NRKsommer

Programleder Anne Rimmen og resten av Sommeråpent-gjengen håper på å få se masse sommerbilder fra hele Norge i år.

Foto: NRK

Lørdag starter sommeren for alvor på NRK. Da går nemlig startskuddet for årets Sommeråpent, som i år skal ta seerne med på reise Norge på langs via en gammel hurtigrute. Reiseradioen har allerede hatt sendinger i to uker, og forbereder en storslått festsending på mandag når radioprogrammet feirer 50-årsjubileum.

Men programskaperne vil ikke bare at NRK skal formidle hva som skjer rundt i Norge til publikum, de vil også at nordmenn skal fortelle det selv.

– Vi vil lage Norges fotoalbum for sommeren 2013, forteller prosjektleder for Sommeråpent, Jan Fredrik Bjørntvedt.

#NRKsommer

Seere og lyttere oppfordres til å dele sine sommerbilder via hashtagen #NRKsommer på Instagram, slik at de kan deles videre med radio- og TV-publikummet. Via NRK Sommers interaktive kart kan brukerne gå inn på nettsidene og se bildene som har kommet inn og hvor i verden de er tatt.

– Du kan zoome deg inn på kartet og dermed følge med på hva som skjer ved hytta di, eller bli kjent med andre som ligger på samme stranda som deg, forklarer Bjørntvedt.

Bildene vil også bli brukt som en del av sendingen.

– Si at Reiseradioen snakker om sommerlektyre om morgenen, og ber folk ta bilde av hvilke bøker de leser i sommer. Så har kanskje Sommeråpent besøk av en forfatter i kveldssendingen, og da kan vi vise bildestrømmen med alle bildene av hva folk leser, forklarer han.

Se: Besøk NRK Sommers nettsider her

– Vær kreative!

Bjørntvedt understreker også at de ikke vil begrense hva folk tar bilde av.

– Vi håper folk tar bilde av hva de måtte ønske. Noen dager kan vi kanskje inspirere ved å komme med et tema, men det skal ikke begrense motivene. Vi vil gjerne at folk er kreative når de tar bilder. Jo morsommere bilder, desto større sannsynlighet for at de blir tatt med i sendingen, eller kanskje tar vi kontakt og kommer og lager en reportasje om dem.

Prosjektlederen ønsker nemlig å ta utgangspunkt i bildene publikum deler, for så å kunne møte menneskene på bildene og lage reportasjer om dem.

– Dette skal være et morsomt tilbud. Hvis du hashtager sommerbildene dine, så kommer de på kartet vårt, i billedstrømmen vår, og så blir de kanskje snakket om i Reiseradioen og Sommeråpent.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

#NRKsommer

#NRKsommer

Foto: instagram.com/annerimmen# og instagram.com/henrikskarstad# / Instagram

– Allerede godt i gang

Sommerbildene lever allerede sine liv på nett. Anne Rimmen er en de syv programlederne som skal lede Sommeråpents sendinger. Hun sier hun syns dette er en fin måte å ha kontakt med seerne på.

– Sosiale medier en ypperlig måte å ha kontakt med publikum på. Det er enkelt å legge ut bilder, og så blir jo noen av dem vist på TV. Dessuten blir det blir kjempehyggelig å se hvordan seerne våre tilbringer sin sommer.

– Skal du selv ta bilder fra turen?

– Ja, absolutt. Jeg er allerede i gang jeg, og kommer også til å fortsette med det på båten.