NRK Meny
Normal

Takk for en fantastisk sommer!

​Sommeren 2015 går ikke inn i historien som den beste rent værmessig.Derimot har Sommerbåtens seilas langs kysten gjennom 8 uker blitt en vinner hos folket.

Kristiansund Sjøkurs
Foto: Roar Halten / NRK

Det viste bildene av armadaen med småbåter som fulgte oss, og det viser tall fra NRKs analyseavdeling forteller en glad prosjektleder Thomas Hellum.

Mysteriet på sommerbåten
Foto: Glenn Meling

"Mysteriet på Sommerbåten" er verdens lengste dramaserie i geografisk utstrekning med sine 2600 kilometer. Sammen med «Sommeråpent", "På vei til" og "Minutt for minutt" lå disse på topp over de mest sette tv program gjennom hele sommeren. Sommeråpent fra Mandal tirsdag 4. august ble tidenes meste sette Sommeråpent noensinne med 711 000 seere. Hakk i hel fulgte sendingen fra Havnnes i Troms torsdag 25.juni. Hele 705 000 seere fulgte Sommeråpent fra det vakre stedet med bare 37 fastboende. I snitt så 584 000 seere på Sommeråpent gjennom alle de 8 ukene og det er det høyeste tallet Sommeråpent har hatt siden oppstarten i 2000.

Folkefest i hver havn

Velkommen NRK
Foto: Lotte Olsen

Vi er så glad for at vi fikk lov til å komme på besøk til så mange flotte mennesker og steder, fortsetter prosjektlederen. I hver eneste av de 41 havnene brukte folk lokalt anledningen til å lage til folkefest. Mange steder ble det som reine 17 mai og julaften på en gang når båten klappet til kai. Det ble meldt om omsetningsrekorder av pølser og is. Folk koste seg på kaien og bidro til å gjøre dagen minneverdig for historiebøkene mange steder.

I alt har hele Norges befolkning i gjennomsnitt brukt 12 timer av sommeren på programmer fra Sommerbåten, mens aldersgruppen 65 + har sett totalt 26 timer.

Nærmere 4 millioner mennesker har vært innom noen av de mange programmene.

Dette er oppsiktsvekkende tall i den lyse sommertiden – en stor takk til alle langs kysten som bidro til den festen det ble, avslutter prosjektleder Thomas Hellum.

Kapteinene Per Øhman og Frank Walsøe
Foto: Thomas Hellum