NRK Meny
Normal

Sommerbåten slapp med skrape i lakken

Dykkere fra redningsskøyta har sjekket MS «Sjøkurs» – Kunne satt punktum for hele programmet, sier skipper på redningsskøyta.

MS «Sjøkurs» skrapte borti havbunnen litt over halv tre i morges. Det kunne blitt slutten på MS «Sjøkurs» ferd nordover langs norskekysten. Skipet fortsatte videre til Træna hvor dykkere fra Redningstjenesten har undersøkt skroget utvendig.

– De har hatt hell i uhell. Dette kunne satt et stort punktum for hele programmet, det er det ingen tvil om, sier Ben David Leonardsen, skipper på redningsskøyta Ruth Opsahl.

Går videre nordover

Skipperen på redningsskøyta ser ingen grunn til at MS Sjøkurs ikke skal kunne gå videre nordover når de er ferdige på Træna.

– De har hatt en lettere bunnberøring og sluppet fra det med skraper i lakken. De har vært veldig heldige oppi det, sier Leonardsen.

Leonardsen i Redningsselskapet ser ingen grunn til at båten ikke skal kunne gå videre. Det er likevel Sjøfartsdirektoratet som tar den formelle beslutningen om båten får fortsette.

– Vi er ombord og foretar en inspeksjon nå. Vi kan ikke si noe om når båten får gå videre, det er rutine at vi undersøker forholdene på båten, sier Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet.

Går som planlagt

Det er ingen endringer i kjøreplanen for dagens sommeråpent.

– I dag går sendingene som normalt, vi har ingen endringer i sendeskjema, sier Rune Møklebust, sjef i sommeråpent.