Hopp til innhold

Se Bare Egils hyllest til Træna her

Det er ikke så lett å arrangere en festival i et distrikt som stort sett er befolket av hval, synger Bare Egil.

Bare Egils hyllest til Træna

«Bygg bru, bygg bru til Træna!» synger Bare Egil som en hyllest til Træna festivalen og Træna kommune.

33 nautiske mil rett ut i havet fra Sandnessjøen, midt på polarsirkelen, finner man et lite samfunn med totalt 60 skoleelever, en stor fiskeribedrift – og verdens kanskje mest utilgjengelige festival.

Det er øy-kommunen Træna Bare Egil, eller Egil Hegerberg som han egentlig heter, synger om.

– Det er nok ikke sikkert at dette er noe Træna kan gjennomføre uten å høre med nabokommunen først. Ellers begynner nok Lurøy å lure, sier Egil Hegerberg til NRK.

Bare Egil Band ble opprettet på midten av 90-tallet. Enmannsbandet spiller hovedsakelig viserock med «humoristiske» tekster. Egil har i mange år spesialskrevet låter til steder han kommer til.

– Jeg lager en ny låt hver gang jeg spiller på et nytt sted. Jeg bruker en datamaskin til å trekke ut et tema for meg. Veldig mye er veldig dårlig, men det må jeg klare. For da lager jeg av og til å spille en ordentlig bra låt, sier Hegerberg til NRK.

Træna festivalen 2009

Årlig kommer rundt 2.000 publikummere til den lille kommunen med drøyt 500 innbyggere.

Foto: Knut Folkestad

Årets festival 2012

I unike omgivelser har Trænafestivalen befestet sin posisjon som et av landsdelens vakreste kulturarrangement, og ble i fjor kåret til «Årets festival 2012» av norske konsertarrangører og festivaler.

Årlig kommer rundt 2.000 publikummere til den lille kommunen med drøyt 500 innbyggere. Årets festival er intet unntak, og har allerede vært utsolgt i drøyt fire måneder.

Journalister fra inn- og utland har siden starten i 2003 latt seg fascinere av landskapet, stemningen, artistene og det som omtales som «Nord-Norges vakreste kulturarrangement».

Hør låta «Bygg bru, bygg bru til Træna!» her