Kåre Magnus i vannet under dramatisk konkurranse

Det var oppstandelse, merdeløp og en søkkvåt programleder da Sommerbåten besøkte Frøya. Vet du ikke hva merdeløp er? Da skal du få vite det.

Kåre Magnus Bergh havnet i vannet

Kåre Magnus Bergh havnet i vannet

Merdespringing er en noe ukjent sport i den store verden. Kanskje til og med ordet merde er fremmed for noen lesere.

En liten innføring: Merde uttales "mære", og har ikke noe kjent slektskap til det franske ordet. En merde er en flytende notpose som brukes i oppdrett av fisk. Rundt denne er det en plattform som man kan gå på. Ordet springing er ikke nødvendig å spesifisere, og da er det kanskje overflødig å si at merdespringing er kunsten å springe rundt en merde.

Og når det er snakk om konkurranse, som dette verdensmesterskapet er, er målet naturligvis å springe rundt merden på kortest mulig tid. For å gjøre det ekstra spennende for oss å se på, er det i tillegg to stykker som skal konkurrere mot hverandre ved å springe hver sin vei og møtes halvvegs.

Vi måtte selvsagt la Sommeråpents avtroppende programleder Kåre Magnus prøve seg, og det var mot selveste ordføreren i Frøya, Berit Flåmo. Det gikk riktig ille da de to møttes halvveis, og begge havnet i vannet. Nedkjølingen gjorde Kåre Magnus så svak at han gav opp løpet meter fra mål.

Fantastisk stemning hele dagen

Det var ikke mye som minnet om hverdagsliv da Sommerbåten ankom Frøya tidlig lørdag morgen. Kaia i Sistranda var allerede tett befolket av frøyværinger som ønsket Sommeråpent-programleder Tore Strømøy "Velkommen heim"

Tore Strømøy ønskes velkommen heim
Foto: Yngve Hustad Reite

Vår egen Tore er nemlig også Frøyas egen, noe vi godt fikk merke da nærmere 350 personer (ifølge Hitra-Froya.no) møtte opp lørdag morgen for å ta imot Sommerbåten.

Og festdagen fortsatte utover, med korsang, matservering, konsert og dans, og i tillegg merdespringing.