En søt smak av Sjøkurs

Hurtigrutens 120-årsjubileum ble markert med et imponerende bakverk i Skudeneshavn tirsdag.

Kake i Skudeneshavn

Nadia Hasnaoui og konditor Hege Andersen Høgstø, som stod for baking og laging, foran den store kakemodellen av MS Sjøkurs.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Siden vi er om bord i et tidligere hurtigruteskip var det ekstra vitktig for oss å markere Hurtigrutens 120-årsdag. Bursdager skal jo gjerne feires med kake, og vi kunne ikke være noe dårligere — så da ble det stor kake på kaien i Skudeneshavn.

— Det var viktig å få med litt farger, få med NRK og Sommeråpent, og så at den ble ganske stor, sier konditor Hege Andersen Høgstø, som stod for kaken.

Det gikk med 99 egg og 2,5 kilo sjokolade til å lage den litt over én meter lange kaken, formet som MS Sjøkurs.

— Kaken er transportert fra Stavanger, med ferge og bil, men det gikk heldigvis bra, sier Høgstø.

MS Sjøkurs i kakeform

Kaken bestod i all hovedsak av sjokoladekake-bunn og sjokoladekrem. Trekket var marsipan og sukkerpasta.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Kaken ble skåret opp og delt ut så langt det rakk til de fremmøtte på kaien. Selv om Hurtigruten nok sjelden besøker Skudeneshavn, fikk i alle fall de lokale en smakebit denne gangen.

MS Sjøkurs i Skudeneshavn

MS Sjøkurs i Skudeneshavn. Bildet er tatt midt på dagen, mens forberedelsene til kveldens TV-sending var i gang.

Foto: Sindre Skrede / NRK

Da vi ankom Skudeneshavn ble vi møtt av en stor mengde lystbåter, og kaien var full av folk som ville møte oss. Slik engasjement rører oss, og vi synes det er veldig kjekt å bli møtt av så mange smilende og hyggelige mennesker overalt hvor vi kommer.

Sjøkurs på vei til Skudeneshavn

MS Sjøkurs i det vi seilte inn til Skudeneshavn. Bildet er tatt fra land, og sendt til oss av Enok Liknes.

Foto: Enok Liknes / Privat