NRK Meny
Normal

Yngve føler Barentshavet kalle

Dekksjenta Tina Nordahl-Hansen (17 år) har badet i hver havn Sommerbåten har besøkt siden hun mønstret på i Kristiansand. I Honningsvåg sto turens nordligste bad for tur. Til min store fortvilelse. Jeg følte Barentshavet kalle også på meg.

Dekksjenta Tina Nordahl-Hansen (17 år) har badet i hver havn Sommerbåten har besøkt siden hun mønstret på i Kristiansand. I Honningsvåg sto turens nordligste bad for tur. Til reporter Yngves store fortvilelse. Han føler at Barentshavet kaller også på han.

Barentshavets prøvelser

For det er nemlig slik at når først en tanke om en utfordring har satt seg i hodet på en, så skal det veldig mye til å la være. En ekkel skuffelse over seg selv sitter i kroppen lenge om man feiger ut. For det er litt feigt å la være - det viktigste med å bade i kaldt vann er tross alt å kunne skryte av det i etterkant.

Liker det egentlig

Jeg er egentlig veldig glad i å bade. Jeg er, som jeg pleier å si når jeg er i mitt mest tøvete hjørne, en ekte badekar. Men min badeglede har satt en ubevisst nedre grense ved 16 grader. I Honningsvåg var det 8 grader i vannet den 18. juli. Da hjelper det ikke at Honningsvåg ble kåret til Norges Sommerby i 2006.

Honningsvåg ble kåret til Årets Sommerby i 2006

Honningsvåg ble kåret til Norges Sommerby i 2006

Foto: Asle Hella / NRK

Friskt - om ikke annet

"Det var friskt" er hva både jeg og Tina klarer å hikste fram mellom paniske svømmetak. Hva betyr det egentlig, og hvorfor sier man det? For min egen del, aner jeg ikke hva det vil si - men det høres mer positivt ut enn "kaldt". Jeg har heller ikke noen dekning for å kunne påstå at det er "sunt", og det høres rart ut å si det når man nesten gråter ute i vannet. "Varmt" og "herlig" er ord man helst vil bruke om badevannet man benytter. Men i "friskt" er vel bedre enn ingenting. Og litt herlig var det kanskje.

Yngve - En kald badekar

Her er jeg kald.

Foto: Helge Løken / NRK