Dette showet fikk du dessverre ikke sett

Det var på reisen mellom Tromsø og Bodø at tåka la seg rundt Sommerbåten, og dekket fullstendig til showet som utspilte seg på et skjær i sjøen. Og hvilket show det var! Her er en smakebit.

Vi gikk tydeligvis glipp av noe ved Svartskjær

Det begynte med en henvendelse Sommerbåten fikk den 16. juli. Knut Gaasvik ønsket å bidra med mer enn vinking og bålbrenning til vår Minutt for minutt-sending.

Og hvem hadde tenkt at noe slikt skulle skjult seg i tåka?

Hvem vet hva som skjuler seg i tåken?

Gaasvik, som presenterer seg som en event-produsent fra Harstad trommet sammen en stor gjeng mennesker som skulle være med han på et skjær og fremføre en forestilling synkronisert med en sang vi i NRK skulle spille på lufta; Fesken av The 2 Stykkja. Fesken av The 2 Stykkja

Hvilken del av forestillingen dette forekommer, vites ikke. Men det ser kult ut.

Hvilken del av forestillingen dette forekommer, vites ikke. Men det ser kult ut.

Her kan du få smakebiter fra stemningen på skjæret, akkompagnert av sangen Fesken:

Det var på reisen mellom Tromsø og Bodø at tåka la seg rundt Sommerbåten, og dekket fullstendig til showet som utspilte seg på et skjær i sjøen. Og hvilket show det var! Her er en smakebit.

Årets forestilling tapt i tåka

Her er Knut sin plan som han sendte oss:

00:00 Låten starter instrumentalt

Hvis dere kan være innzoomet på en jente som sitter i vannkanten og tar en fisk av kroken når playbacket starter, vil seerene tro at dette bare er musikk til fine naturbilder og noen som sitter i vannkanten og har fått fisk.

Hun vil ta fisken "av kroken" og begynne å gå opp mot ett bord, utenfor bildet, der det sitter 4 stykker og spiller kort. Det er ønskelig at bare kvinnen fortsatt er i bildet.

00:18 1.vers starter.

På veien mot dette bordet, etter ca 00:20 vil hun passere vokalist Viggo Isaksen som på dette tidspunkt allerede er begynt å synge. Og det vil selvfølgelig først da avsløres at det er noe "rart" som foregår.

Kvinnen vil "stusse" litt når hun passerer vokalisten som da står og synger. Kvinnen fortsetter bort til kortspillerene og legger fra seg fisken ved en av kortspillerene. Fra da av er det egentlig bare å forsyne seg av inntrykkene dere ser.

Det vil bl.a være noen som spiller fotball, med cheerleaders som vifter med sine "dusker", som er laget av tang og tare.

00:54 2.vers starter med den andre halvdel av duoen, Børge Nilsen som vokalist.

00:59 "hei er det noen som vet av en tolk her" - her vil alle på skjæret stoppe opp å se opp i luften som om de ikke skjønner hvor den stemmen kom fra...

01:21 Refreng starter, her vil alle gjøre en synkronisert dansebevegelse til teksten "den derre helvetes fesken" (du kan se i vedlagte lille videosnutt hvordan den er)

Denne synkroniserte bevegelsen vil alle på skjæret gjøre hver gang denne tekstlinjen kommer, uansett hva de ellers holder på med.

01:48 3.vers Starter, her synger begge i duoen hele verset

02:17 Refreng x2 starter. På 02:31 vil en av kortspillerene ta opp fisken som ble levert til bordet i begynnelsen, og smelle denne over bordet....

Vi avslutter etter låtens slutt,02:57 med at alle snur seg mot dere og bukker og vinker dere god tur videre!

Vi på Sommerbåten takker for innsatsen, og fortviler over at vi gikk glipp av forestillingen!