NRK Sommer

Laster innhold, vennligst vent..
0
dager
14
timer
50
minutter
39
sekunder
 • Skogadalsbøen

  Endelig fremme. Skogadalsbøen ligger i møtet mellom Utladalen og Skogadalen. Skogadalen har spesielt frodig fjellbjørkeskog med uvanlig rikt dyreliv. Blant annet ryper, kongeørn, hjort og elg.

  Mennesker ønsker velkommen fremfor hytte
  Foto: NRK
 • – Ikke greit å bygge egne varder

  Lars Monsen synes ikke det er greit å bygge egne varder. Disse skal vise vei og kan skape forvirring hvis de bygges andre steder enn langs stien. 39 prosent mente at vardebygging var greit, mens 61 prosent svarte nei.

  T-varde
  Foto: BERIT RØDSTØL / DNT
 • Monsen er imponert

  Lars Monsen får «wow-følelsen» av å komme ned i Gjertvassdalen. – Se på de stupbratte fjellveggene og breen oppover. Dette er det vakreste hittil, sier Monsen.

  Gjertvassdalen
  Foto: Sindre Skrede / NRK
 • NRK-snekret løsning

  Dette er en «hare». Den får NRK-signalet sendt videre til neste linkpunkt på en fjelltopp. Sammen med de frivillige bærer vi med oss alt utstyret, inkludert vårt eget nett, og sender mens vi går, fra områder som ikke har dekning.

  Mann med teknisk utstyr ser på utsikten
  Foto: Sindre Skrede / NRK
 • Fjelloppsyn

  Rett ved Keiserpasset møter Monsen fjelloppsyn, Aina-Elise Stokkenes. Hun holder kontroll på det som er av trafikk, både av tobeinte og firbeinte, i Luster Austre Statsallmenning.

  kvinne blir intervjuet
  Foto: NRK
 • – Dæven det er bratt her

  De bratte omgivelsene gjør at flere i følget har valgt å ta frem turstavene. Til og med Monsen har tatt frem en stav for anledningen.

  Personer går ned fjellside
  Foto: Sindre Skrede / NRK
 • Monsen kaster snøball

  Etter avstemning i går var det Herman Flesvig sin rumpe som ble stemt frem som blink for Lars Monsen sin snøballkasting. Monsen fikk også med seg DNT på kastingen.

  Lars Monsen kaster snøball
  Foto: NRK
 • Sov under åpen himmel

  Sammen med broren Erling (12 år), sov Sverre (9 år) ute under åpen himmel for første gang- rett utenfor teltet til Lars Monsen. – Vi våknet litt tidlig, men eller gikk det veldig bra, forteller Erling.

  Monsen intervjuer to gutter
  Foto: NRK
 • Fannaråkhytta til Skogadalsbøen

  Det blir en bratt start på dagens etappe. Vi tar oss ned samme stien som siste del av turen i går, totalt skal vi ned 1200 høydemeter. Deretter blir det enda brattere, og stien slynger seg etterhvert ned mot Fannaråkfossen.

  Solnedgang i sognefjorden
  Foto: Erlend Jones Solfjeld / NRK
 • Fannaråkhytta

  Etter litt over seks timer har vi nådd toppen av Fannaråki, og Fannaråkhytta (2068 moh). Fannaråkhytta består av to hytter. DNT har hatt hytte der siden 1933, og overtok i tillegg hytta fra værvarselet på Vestlandet i 1978.

  Fannaråkhytta på toppen av Fannaråki
  Foto: NRK
 • Hurrungane

  Det er ca en time igjen av turen, og klokken begynner å nærme seg 16:00, i det vi klatrer opp Fannaråki. I det fjerne ser vi Hurrungane med Store Skagastølstind eller «Storen» som den høyeste. 2405 moh.

  Fjelltopper i Jotunheimen
  Foto: NRK
 • Tonje falt ned i sprekk

  Tonje fra Steinkjer datt gjennom snøen og ned i en bresprekk. – Jeg stoppet som en propp. Det gikk så fort at jeg ikke rakk å tenke. heldigvis hadde jeg godt tak og stramt tau. Uten tauet, hadde det nok ikke gått så bra, forteller Tonje.

  Monsen intervjuer personen som falt gjennom breen
  Foto: NRK

Her skal Monsen gå

Laster kart, vennligst vent...
Laster kart, vennligst vent...
Laster kart, vennligst vent...
Laster kart, vennligst vent...
Laster kart, vennligst vent...