NRK Meny
Normal

Vil du skru av FM-nettet?

Klokka 11.11 onsdag 21. juni er det definitivt slutt for NRK på FM-radio i Sogn og Fjordane. Vil du vere den som skrur det av?

Erlend Blaalid Oldeide

KLARE TIL Å TRYKKE: Programleiarane Erlend Blaalid Oldeide og Tone Merete Lillesvangstu håpar mange kjenner seg kalla til å trykke på knappen.

Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

I staden for at ein kjendis eller fylkesordføraren gjer det, skal ein heilt vanleg lyttar få oppdraget, seier Tone Merete Lillesvangstu, som skal vere programleiar for ekstrasendinga i NRK Sogn og Fjordane mellom klokka 10.30 og 12 denne historiske dagen.

– Vi er ute etter ein eller ei som set litt ekstra pris på radio og som har den som selskap både til frukost og elles, seier ho.

Av/på-kanpp

SYMBOLSK AV-KNAPP: Denne gamle av/på-knappen symboliserer sløkkinga av FM-nettet. Men når det blir alvor den 21. juni, er det ikkje denne museumsgjenstanden det skal trykkast på.

Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

Dei som meiner at dette passar akkurat for dei kan sende ei tekstmelding til 1987 med kodeord sf, eller ein e-post til sf@nrk.no, eller ringe på 57724242.

– Skriv nokre få korte setningar om kva radioen betyr for deg og kvifor du har lyst til å vere her når FM-nettet blir skrudd av, seier Erlend Blaalid Oldeide.

Ein føresetnad er at dei det gjeld har høve til å vere med i studio på NRK Sogn og Fjordane i Førde i det aktuelle tidsrommet mellom klokka 10.30 og 12.00 den 21. juni.

Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.