– Eg har fått med meg dei fleste rettane. Eg må prøva alle. Sild er jo kjempe godt, seier Steinar Vågene.
Han er ein av mange tusen som hadde tatt turen til sildebordet, og han har faktisk vore med kvar einaste gong sidan det starta i 1992.
Kommune-sild
På menyen stod det 1,5 tonn med sild i forskjellige variantar og all som møtte opp fekk eta seg mette – heilt gratis. Opp mot 1000 dugnadstimar har gått med til å organisera og
Kvart år vert det servert nye variantar av sild og i år hadde den eine sorten fått namnet til den nye kystkommunen beståande av Flora og Vågsøy–Kinn.
– I desse tider er det mykje snakk om kommunesamanslåing. Vi har jo også eit bryggeri som heiter Kinn så då laga vi Kinn silda som ein rett, seier kokken Tore Skarstein.
Kinn silda inneheldt blant anna øl frå Kinn bryggeri, blanda med majones, rømme, friske eple og fennikel.
Sildebordet er ein del av Himmel og Hav Kystfestival der også Kinnaspelet står på menyen i helga.