NRK Meny
Normal

Sprang 38 kilometer fjelløp i sandalar

– Det er ikkje noko eg vil anbefale alle å gjere, humrar Lars Bjørbæk frå Florø.

Lars Bjørbæk

KLAR TIL START: Lars Bjørbæk trivast best å konkurrere berrføtt, men stilte til start på Hornindal Rundt i tynne terrengsandalar.

Foto: Hornindal Rundt

Medan konkurrentane stilte i veleigna skotøy, fullførte Lars Bjørbæk Hornindal Rundt i sandalar.

Lars Bjørbæk

I FJOR: Slik såg det ut då Lars Bjørbæk sprang i sandalar i fjor.

Foto: Hornindal Rundt

Faktisk eit uvant skotøy for ein løpar som er mest kjend for å stille berrføtt.

– Det kjennest nesten ut som å springe berrføtt, og det må du ha gjort for å bruke terrengsandalar. Det er for å beskytte seg mot steinar og kutt, seier han.

Pers med god margin

Lars Bjørbæk

MOT TOPPEN: Lars Bjørbæk på veg mot Gulekoppen, som er det høgaste punktet på løypa.

Foto: Ole Eltvik Foto

34-åringen hadde eitt mål med konkurransen, å betre si eiga tid frå i fjor på 38 kilometeren. Med tida åtte timar og 11 minuttar klarte han det med god margin.

– Eg klokka inn på to timar betre tid. Det var mindre snø, regna ikkje så mykje og så er eg i betre form. Men det vart både tøft og kaldt, seier Bjørbæk som trivast best med å konkurrere berrføtt.

– Kvifor stilte du ikkje på 78 kilometeren?

– Det har litt med at eg prioriterer andre løp, men også fordi eg ville perse meg frå i fjor. Og så er det jo ei tøff løype.

Rekordmange

Eivind Klokkhaug (NTNUI) var den raskaste på full løype under Ultraløpet Hornindal Rundt. Han fullførte dei 78 kilometerane på tida 10:07:26. Best av dei lokale løparane var Simen Hjelmeland (Eid), Rasmus Gausemel (Stryn) og Geir-Olav Roset (Veten) på høvesvis 8., 9. og 11.-plass.

Av kvinnene var svenske Sanna Elkotthelander raskast med tida 1:20:26. Janne Eikås (Jølster) vart nummer tre med tida 12:48:56.

– Vi hadde rekordhøge 450 påmelde, men 382 startande. Det er om lag som i fjor, seier Svein Otto Espe hos arrangøren.

Ny løyperekord

Malene Haukøy

REKORD: Malene Haukøy har no rekorden for damer både på 75 kilometer ultra og 38 kilometeren av Hornindal Rundt.

Foto: Hornindal Rundt

Malene Haukøy (Høyang) var den einaste som sette løyperekord då ho klokka inn på 4:45:50 på 38 kilometeren.

– Så no har ho løyperekorden både på 75 og 38 kilometeren, seier Espe og legg til at det vart eit skikkeleg rotterace mellom André Haugsbø (Gaular) og Rasmus Haugen (Hornindal) om å bli raskaste herre på 38 kilometeren.

– Haugen var med og kniva heilt inn, men Haugsbø var raskast og enda til slutt få sekund bak sin eigen løyperekord, seier Espe og er stornøgd med årets arrangement.

– Når du har svenskar som spring i mål og seier at det er det beste terrengløpet dei har vore med på, og studentar i USA som er mektig imponert over livesendingane våre, då gjer vi noko rett, seier han.

Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.
Statens helsetilsyn har avdekka at fire av fem norske kommunar som blei sjekka bryt lova og gir eit for dårleg tilbod til utviklingshemma.
Første i Norge som har vektløfting som valgfag.